BESLENME

Çekici ve Sağlıklı Bronzluk İçin Beslenme Önerileri

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 20.05.2015

Çekici ve Sağlıklı Bronzluk İçin Beslenme Önerileri

Yaz mevsiminde daha kısa sürede, daha kalıcı bronzlaşmak için güneş yağınız kadar neler yediğiniz de çok önemlidir!

Bronz Ten Tutkunları Dikkat!

Bronzlaşmakaslında cildin savunma mekanizmasıdır. Vücuttaki sağlıklı hücreleri korumak için “melanositler” yani deriye rengini veren hücreler esas hücrelerimizin etrafında bir çeper oluşturarak onları korumak için çoğalırlar ve biz brozlaşırız. Yani bronzlaşmak sağlıksız bir durum olarak algılanmalıdır. Uzun süreli güneş altında kalmakla artan kalıcı bronzluk ve ardından uzun yıllar güneş hasarı ile artık derinin bronzlaşarak hücreleri koruyamayacak hale gelip; deriyi kalınlaştırarak hücreleri korumaya çalışması ile kanser öncülü lezyonların oluşmaya başlar. Peki ama nasıl sağlıklı bronzlaşılır? Genç kalmanın ilk kuralı, güneş ile ilişkilerinizi iyi ayarlamaktır diyen dermatologlardan sağlıklı ve çekici bronzluk için altın öneriler:

Çekici ve Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Neler Yiyip, Neler İçmeli?

Bazı besinlerin, güneşin verdiği zararı en aza indiebildikleri biliniyor. Sağlıklı ve çekici bronzluk için güneş koruyucu ve güneş yağlarının önemi büyüktür. Fakat nasıl beslendiğimiz de önemlidir.

Antioksidanlardan vitaminlerden A, C ve E vitaminleri ve selenyum mutlaka alınmalıdır.

Yaz mevsiminde en iyi C vitamini kaynakları: Çilek, biber, domates ve teredir. C vitamini daha uzun sürede bronzlaşmanızı ve bunun korunmasını sağlar. Beta-karoten kaynakları: Mango, kayısı, kavun, karpuz, havuç, şeftali ve teredir.

A vitamini kaynakları: Ciğer, yumurta sarısı, yağlı balıklar, tereyağı ve peynirlerdir. Dikkatli olun lütfen aşırı A vitamini tüketimi cildi kurutur. E vitamini kaynakları: Çerezler, taze sebzeler ve nebati (özellikle mısır ve ay çiçek) yağlardır.

Selenyum kaynakları: Kabuklular, deniz mahsulleri, balıklar, mantarlar, tahıllar, sarımsak ve soğandır.

Çekici ve Sağlıklı Bronzluk İçin Beslenme Önerileri

Bol bol kırmızı, sarı ve yeşil sebze-meyve ve kavun yiyin, bunlar antioksidan deposudur. Ayrıca İtalyanlar gibi yiyip için: Sebzeler, fasulyegiller ve zeytinyağlılar açısından zengin bir Akdeniz diyeti, güneşin yol açtığı yaşlanma ve kırışmalara karşı koruma sağlayabilir.

Cildin nem dengesi için gece yatarken cildinizi maden suyu ile temizleyiniz, yüzü yıkadıktan sonra mutlaka soğuk maden suyu cildi temizleyiniz. Her gün 2 ,5 litre su tüketin Buzlu yeşil çay içebilirsiniz.

Buzlu Yeşil Çay Nasıl Hazırlanır?

1.5 litrelik yeşil çay hazırlanacak, içine nane yaprağı, şeftali rendesi veya limon eklenebilir. Dilerseniz 1 tatlı kaşığı bal eklenerek, buzlu tüketilebilir.

Nelere Dikkat Etmeli?

Tuzu çok azaltın ve mutlaka her gün 2 maden sodası tüketin. Fazla tuz cildin buruşmasına ve kurumasına neden olur. Omega 3 içeren balık, ceviz ve semizotu yaz mevsiminde tüketilirse dolaşım düzeleceğinden rengimiz cildimiz canlanır , ayrıca kalp sağlığımız korunurken, stres ve gerginliği azaltır.

Çekici ve Sağlıklı Bronzluk İçin Beslenme Önerileri

Güneş Yağını Ne Kadar Sürebilirsiniz?

Çekici bir bronzluk için vücudunuza yeterince güneş yağı sürdüğünüzden emin olun. Vücudunuzun her parçası için (kollar, bacaklar, omuzlar vb.) dolu dolu iki tatlı kaşığı güneş yağı kullanmalısınız. 400 ml.’lık bir tüp, orta boylu bir insana on gün kadar gider.

Konular :