CİLT BAKIMI VE ESTETİK

Farklı Cilt Tipleri İçin Ev Yapımı Nemlendirici Tarifleri

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.03.2018

Farklı Cilt Tipleri İçin 5 Ev Yapımı Nemlendirici Tarifi 

Ev yapımı nemlendiriciler, cildin hidrasyon dengesini ve güzelliğini korumak için, hızlı ve doğal bir yöntemdir.Nemsizlik; ciltte kuruluk, kızarıklık, kaşıntı ve yanmalara neden olur. Cildinizi sert ve gergin hissedersiniz. Her cilt tipi, cildin yumuşak, pürüzsüz ve güzel görünmesini sağlamak için doğru bir nem seviyesine ihtiyaç duyar. Kendi nemlendiricinizi kendiniz yapmak varken neden kokulu, losyonlu ve pahalı nemlendiricilere ihtiyacınız olsun ki... Doğru nemlendiriciyi bulmanıza yardımcı olmak için, cilt tipinize göre 5 farklı ev yapımı nemlendirici tarifini sizler için araştırdık.

Kuru Ciltler İçin Ev Yapımı Nemlendirici

Kuru cilt, diğer cilt tiplerine göre daha hızlı nemi kaybetme eğilimi gösterir. Cilt soyulmaya, çatlamaya; pul pul dökülmeye ve tahriş olmaya meyillidir. Bu sebeple cilt mat, pürüzlü ve yaşlı görünür. Cilt elastikiyetini ve nemini kaybeder, bu nedenle ciltte kuru çizgiler oluşur. Özellikle göz altlarında bu çizgiler daha belirgindir. Kaybolan nemi, yumuşaklığı ve ışıltıyı cilde geri getirmek için yoğun bir nemlendirme gerekir.

Doğal nemlendirici için neler gerekir?

Malzemeler:

1 çay kaşığı esmer şeker veya beyaz şeker

¼ su bardağı içme suyu

1 çay kaşığı aloe vera jel (bitkinin yapraklarını iyice yıkayıp içindeki jeli çıkarmanız gerekiyor)

2 çorba kaşığı tatlı badem yağı

2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

Düşük ısıda, küçük bir tencerede suyu içme suyunu kaynatın. Şekeri, aloe vera jeli, tatlı badem yağını ve ayçiçek yağını ilave edin. Tüm malzemeleri suyun içinde çözünene kadar karıştırın. Ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.

Hazırladığınız bu doğal nemlendirici kremi temiz, cam bir kavanozda, ağzı kapalı olarak güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin. Gece yatmadan önce temiz cildinize uygulayın.

Farklı Cilt Tipleri İçin Ev Yapımı Nemlendirici Tarifleri

Farklı Cilt Tipleri İçin Ev Yapımı Nemlendirici Tarifleri

Bu Nemlendiriciyi Nasıl Kullanacaksınız?

El, yüz ve tüm vücudunuza uygulayabileceğiniz kuru ciltlere özel bu nemlendiriciyi ilk sürdüğünüzde yapışkanlık hissi duyabilirsiniz. Krem, cilt tarafından tamamen emildikten sonra, cildinizin kadife gibi pürüzsüz ve ipeksi olduğunu göreceksiniz.

İçindeki esmer şeker cildinizi yumuşatır ve cilde parlaklık kazandırır. Yüksek miktarda E vitamini içeren aloe vera jeli kuru cildinizi rahatlatıp, yumuşatır. Ayçiçek yağı ve tatlı badem yağı cildinizi derinlemesine nemlendirmeye yardımcı olur.

Yağlı Ciltler İçin Doğal Nemlendirici

Yağlı cilt oldukça sorunludur. Bu tip ciltler, gerektiğinden daha fazla yağ üreten, aşırı yağ içeren yağ bezleri nedeniyle sivilce, akne, siyah nokta ve genişlemiş gözeneklere daha yatkındır. Gözenekler içinde biriken yağlar gözenekleri tıkar. Bu durumda farklı cilt problemlerine yol açar.

Bu tip bir cildin akne sistemini tahrip eden, bakteri oluşumuna neden olan bir nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Bu nedenle nemlendiricinin, cilt yüzeyindeki fazla yağı gideren ve doğru nem dengesini sağlayan özellikte olması gerekir.

Bu doğal nemlendiriciyi hazırlamak için neler gerekli?

Malzemeler:

1 çay kaşığı doğal bal

2 çay kaşığı gliserin

1 çay kaşığı limon suyu

2 çay kaşığı ılık yeşil çay (demlenmiş suyu)

Hazırlanışı:

Cam bir kasede bal, gliserin, limon suyu ve ılık yeşil çay suyunu karıştırın. Havalandırarak karıştırmanız önemli. Gece yatmadan önce, temiz cildinize uygulayın. Sabah cildinizi soğuk suyla yıkayın.

Faydaları Nelerdir?

Gliserin ve bal cildin pH seviyesini dengeler, cildi nemlendirir. Limon ise ciltteki renk bozukluğunu dengeler, cilt rengini açar ve böylelikle eşit bir cilt tonu oluşmasına yardımcı olur.

Çocukları en çok yaralayan sporlar

Hassas Cilt İçin Doğal Nemlendirici

Hassas ciltler, herhangi bir cilt bakım ürünü ile temas ettiğinde alerjik problemlere yatkındır. Cilt kolayca tahriş olur ve iltihaplanır. Bu cilt tipinin cildi tahriş etmeyen veya herhangi bir reaksiyona neden olmayan hafif bileşenlere ihtiyacı vardır. İşte, hassas ciltler için en uygun ev yapımı doğal nemlendirici tarifi:

Bu doğal cilt nemlendiricisini hazırlamanız için neler gerek?

Malzemeler:

1 çorba kaşığı shea yağı veya tuzsuz tereyağı

2 tatlı kaşığı hakiki gül suyu

2 tatlı kaşığı bebek yağı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri cam bir kasede karıştırın. Kuru ve temiz cildinize uygulayın. Cildinizi nemlendirmek ve esnek tutmak istediğinizde kullanabilirsiniz.

Faydaları Nelerdir?

Cilde derinlemesine nüfuz eder, kuruluğu anında yok eder. Cildi rahatlatır. Shea yağı ve bebek yağı cildin pürüzsüz ve yumuşak kalmasını sağlar. Cildin esnekliğini artırır.

Normal Ciltler İçin Doğal Nemlendirici

Normal cilt tipi, iyi bir yağ ve nem dengesine sahiptir. Cilt çok kuru ve fazla yağlı görünmez. Bu tip cilttler, pek kusurlu değildir. Cilt genelde yumuşak, pürüzsüz ve parlaktır. Bu nedenle

normal ciltler içinçok fazla bakıma ihtiyaç yoktur.

Bu doğal cilt nemlendiricisini hazırlamanız için neler gerekli?

Malzemeler:

1 çorba kaşığı vazelin

2 çay kaşığı tatlı badem yağı

1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Düşük ısıda, bir tencerede vazelenini eritin. Vazelin tamamen erimiş haldeyken ocaktan alın. İçine tatlı badem yağını ve limon suyu ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın. Temiz cildinize yatmadan evvel uygulayın.

Faydaları Nelerdir?

Normal cilt tipleri için gerekli olan nemlendirmeyi sağlar. Tatlı badem yağı ve vazelin cildi besler ve ten renginin ipeksi görünmesine yardımcı olur.

Karma Ciltler İçin Doğal Nemlendirici

Karma bir cilt tipi, bazı bölgelerde yağlı, bazı bölgelerde kurudur. Yüzdeki T bölgesi (burun, alın ve çene) yağlı; yanaklar ve ağız bölgesi oldukça kurudur.

Bu ev yapımı nemlendirici aşırı yağlı bölgelerdeki parlaklığı alır; ciltteki kuru bölgeleri de nemlendirir.

Bu cilt nemlendiricisini hazırlamak için neler gerekli?

Malzemeler:

1 çay kaşığı yeşil çay suyu (demlenmiş suyu)

gliserin

E vitamini yağı

Hazırlanışı:

Cam bir kasede tüm malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırın.

Yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın. Ardından bu nemlendiriciyi uygulayın.

Faydaları Nelerdir?

Cildinizi yağlandırmadan nemlendirme özelliğine sahiptir. Ciltteki parlamayı kontrol eder; cildinizi esnek ve pürüzsüz tutar.

Konular :