MODA

TUBA ERGİN İlkbahar Yaz 2016 Koleksiyonu

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 30.05.2016

TUBA ERGIN İlkbahar Yaz 2016 Koleksiyonu

Moda tasarımcısı Tuba Ergin, ilkbahar-yaz 2016 koleksiyonundaşehirli kadının hikayesini anlatıyor.

Sıradışı Olmayı Seven Kadınların Stili...

Koleksiyonlarını sıradışı, güçlü, çevreye duyarlı ve rafine kadınlar için tasarlayan moda tasarımcısı TUBA ERGIN, İlkbahar Yaz koleksiyonunda metropol ritminden uzaklaşıp, iç dengesi ve sağlığını doğa ile bütünleşerek bulmak isteyen şehirli kadının hikayesini anlatıyor.

Meksika'nin Yukatan yarımadasındaki kireçtaşı dokusu, "Cenote' adı verilen kutsal olarak bilinen mağara lagünleri ve muhteşem doğa güzelliği koleksiyonun çıkış noktasını oluşturuyor.

TUBA ERGIN İlkbahar Yaz 2016 Koleksiyonu

Etnik Çizgilere Modern Dokunuşlar...

Doğal elyafları, uçuşan yumuşak akışkan kumaşları, konforlu güncel formları ve ilgi çekici "Maya" motifleri ile eski bir Türk değeri olan ve yüzde yüz organik yöntemlerle pamuktan, el tezgahlarında dokunan Şile bezleri, Orta Amerika filtresinden geçerek taze ve modern bir yorumla 2016 yaz koleksiyonun vazgeçilmez parçaları haline geliyor.

TUBA ERGIN İlkbahar Yaz 2016 Koleksiyonu

Pamuk olduğu kadar keten ve ipek gibi iplikler de Şile'deki el tezgahlarında dokunup farklı tutarlılıkta koleksiyonun ana kumaşlarına dönüşüyor. Doğa ile zaman içerisinde bütünleşmiş harabelerden esinlenen baskılarda eskitme varak ve çatlak görünümler, rölyef uygulamalar, sepet örgü ince deriler, hasır detaylar, ham pamuk iplik saçakları, yüzey doku oyunları ve pilise detaylarına rastlıyoruz.

TUBA ERGIN İlkbahar Yaz 2016 Koleksiyonu

Çift taraflı giyilebilen Şile bezi lamineli ince eskitme süet ve deriden kimonolar, geniş paça rahat erkek pantolon formları, plise şalvarlar, blazerlar, uçuşan gömlekler, üst üste bağlanarak oluşturulmuş katmerler, yeni tanrıça elbiseleri koleksiyonun vazgeçilmezleri.

TUBA ERGIN İlkbahar Yaz 2016 Koleksiyonu

Renk paleti ham keten gibi elyaflardan, eskitme metallerden, güneşte solmuş mercan ve pembe tonlarından, indigo ve mint gibi akuatik renklerden, lila ve ekru gibi yumuşak pastel ve rahatlatıcı renklerden oluşuyor.

Konular :