ANNE SÜTÜ

Bir Emzirme Ne Kadar Sürmeli?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.03.2015

Bebeğin doyduğu nasıl anlaşılır

Bebek kendisine gerekli miktarı emecektir. Bir emzirme genellikle 15-20 dakika sürer. İlk 5 dakika içinde bebek ihtiyacı olanın çoğunu emer. Mutlaka her emzirmede iki göğüsten de emzirilmelidir. Çocuk normal yiyor ve uyuyorsa problem yoktur.

Bebeğinizi Gereksiz Ek Besinle Beslemeyin

Doğum sezaryenle olsa bile, ilk saatlerde bebeğin emzirilmesi, anneye verdiği uyarı ile sütün oluşmasını ve çoğalmasını sağlayacaktır. Emme, özellikle çok erken emzirme, anne ile bebek arasında oluşturduğu iletişim sayesinde, sütün salgılanmasını ile gerekli hormon dengesini annede sağlar, süt salgısı başlar Bebek bu mekanizma ile annesine, kendisine yeterli miktardaki sütü salgılatır. Gereksiz verilen her ek besi, bu uyarıyı ortadan kaldıracağı için süt oluşumu azılır. Burada süt azlığı değil, ihtiyaca uygun süt miktarı söz konusudur.

Anne Süt Oluşu İçin Dengeli ve Yeterli Beslenmeli

Annenin beslenme miktarı ve şekli de önemlidir. Dengeli ve yeterli miktarda besini anne almalıdır. Şişmanlatmak endişesi ile karbonhidratlar kısılmalıdır. Emizren anne bu süre içinde zaten eski vücut yapısına döneciktir.

Yine anne, suyu yeterli içmelidir. Yeterli ve düzenli uyumalı, aşırı yorulmamalı ve yeterli istirahat etmelidir.

Konular :