ANNE SÜTÜ

Emziren Annelere Dr Ender Saraç'tan Öneriler

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 01.03.2013

Emziren Annelere Dr Ender Saraç Önerileri

Anne sütü kuşkusuz bebek içinen önemli gıdalardan biridir ve bu gıda bebeğin hem bedensel ve hem de ruhsal gelişimi için çok önemli bir yapıtaşıdır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç'tan bebeğini emziren annelere, anne sütünün kalitesini ve miktarını artırıcı beslenme önerileri.

Lahusalık ve emzirme dönemi bir kadının en özel dönemlerinden biridir. Doğumdan yeni çıkmış olan fizyolojide mutlu bir yorgunluk vardır. Bu dönemde anne ve bebeğin ilişkisi hala çok yoğundur.

Emzirme Döneminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yapılan araştırmalar, anne sütünün formulünün bebeğin hastalık durumuna veya ihtiyacına göre değişebildiğine işaret edİyor. Bu nedenle, bu dönemde bebeklere sütün kalitesini artırarak maksimum fayda sağlamak için beslenmeye ve bazı kurallara çok dikkat etmek gerekir.

Emziren Anneler Sütünün Kalitesini veMiktarını Artırmak İçin Nasıl Beslenmeli?

Emziren Annelere Dr Ender Saraç Önerileri

Günde ekstradan en az 2 litre su içilmelidir. Bu dönemde genel olarak sulu beslenilmelidir. Süt, meyve suyu, sebze çorbası, domates suyu, boza, limon, zeytinyağlı yemekler bu dönemde çok faydalıdır.

Zeki Bebekler İçinBeslenmenizde Soyaya Yer Açın

Soya fasulyesi, hem sütün bol olmasını sağlar hem de bebeğin zekasının gelişimiiçin çok yararlıdır. Soyayı hem fasulye, hem filiz, hem de tofu halinde bolca tüketmeye gayret edin. Hatta, eğer soya sütü bulabilirseniz özellikle içmelisiniz çok etkili ve yardımcıdır.

Lohusalık Döneminde Anne Sütünü Artırıcı Beslenme

Emzirirken Hangi Bitkisel Çaylarıİçebilirsiniz?

Isırgan ve rezene çayı bu dönemde içilebilecek en yararlı iki çaydır. Günde 2 fincan ısırgan çayı ile 4-5 fincan rezene çayı içmek sütün kalitesini ve miktarını artırır.

Acılı ve Aşırı Baharatlı Gıdalardan Uzak Durun

Bu dönemde fazla baharat kullanmak, hem sütün kokusunu olumsuz etkileyip bebeği zorlayabilir hem de özellikle fazla acılı baharat sütün azalmasına yol açabilir. Bu dönemde tarçın, gül suyu, dereotu, fesleğen, maydanoz, limon, tuz, esmer şeker kullanılabilecek en uygun baharatlardır.

Lohusalık Döneminde Anne Sütünü Artırıcı Beslenme

Göğsünüze Susam Yağıyla Masaj Yapın

Bunların dışında her iki memeye bir parça susamyağıyla dairesel hareketlere yumuşakça masaj yapmak, meme dosununu rahatlatır vev süt gelmesini kolaylaştırır. Tabii ki sütün artması için en önemli uyarıcı, anne ve bebeğin sevgi dolu temaslarıdır.

Bebeğinizi En Az Altı Ay Emzirin

Annenin, bebeğini kucağına alıp sevmesi, onu koklaması, ona kokusunu vermesi ve zamanı geldiğinde düzenli emzirmesi bebeğin her türlü gelişimi için gereklidir. Anne ve bebek arasında halen tıbbın tam olarak saptayamadığı çok hassas bir haberleşme sistemi ve enerji alışverişi vardır. Burada çok üstü bir teknoloji devreye girer. Hatta çocuğun hastalık durumuna veya ihtiyacına göre bütün yapısını değiştirebilir. Her bebek için en doğru besin annesinin sütüdür. Eğer olanak varsa, bir yıl ama en azından altı ay bebeğe anne sütü verilmelidir.

Unutmayın Meme Emmeyen Çocuklar Daha Sık Hastalanıyor

Meslek yaşamında bana ilginç gelen gözlemlerimden biri de sezeryanle dünyaya gelen ve hemen hazır mamalara geçen çocuklarda ileri yaşlarda alerji ve çeşitli hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olmasıdır. Kim bilir, belki de doğanın teknolojisine güvenmek ve doğal süreçleri kendi akışına bırakmak daha doğrudur. Tabii ki bu her şeyin olağan tıbbi akışında gittiği durumlarda geçerlidir.

j

Konular :