MUTFAK VE BANYO

Bedeninizdeki Stresi Banyoda Yok Edin

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 20.08.2016 - Güncelleme : 15.07.2022

Bedeninizdeki Stresi Banyoda Yok Edin

Küvette geçireceğiniz bir yirmi dakikayı, neredeyse bir spa merkezine gitmiş kadar keyifli hale getirebilirsiniz.

Egzotik Bir Banyo ile Günün Yorgunluğunu Atın, Moral Depolayın

Banyo yapmak aslında temizlenmekten çok daha fazlasını ifade eder. Banyo zamanı, bir güzelleşme zamanıdır. Aynı zamanda, düşlere dalma, hayal kurma, gevşeme ve keyif zamanıdır. Buna birkaç deniz kabuğu, birkaç titrek mum ışığı ve yasemin kokusunu da eklerseniz, her şey çok daha egzotikleşir.

Ruhunuzu rahatlatmakta, kokulu, nefis bir banyonun üstüne yoktur. Esenliğinizi artırmakta, üzerinizdeki stresi yok etmede aromaterapiden faydalanın.

Banyonuz günün stresini atmak ve enerji tazelemek için de harika bir yer olabilir.

Neyse ki banyonuzu bir keyif merkezineçevirmek için, avuç dolusu para harcayıp banyonuzu yeni baştan yaptırmanız gerekmiyor. İşte, çok ucuz ve çok basit yöntemlerle banyonuzu spa merkezine dönüştürmenin yolları...

Aromaterapi Etkisinde Bir Banyo İçin Ne Yapmalı?

Ortamı hazırlamakla başlayın. Banyonuzu bir spaya çevirmek için, balinaların tatlı nağmelerini dinleyebileceğiniz pille çalışan bir cd veya MP3 (hoparlörlü) çalara ihtiyacınız olacak. Unutmayın amaç stresi yok etmek, dinlenmek bu yüzden cep telefonunuzu bu aromaterapi esnasında kullanmayın.

Bedeninizdeki Stresi Banyoda Yok Edin

Birkaç aromaterapi mumu ya da birkaç küçük çay altı mumu yakın ve etrafa serpiştirin.

Bedeninizdeki Stresi Banyoda Yok Edin

Mis Kokulu Ortamlar Size Huzur Verir

Banyonuza, kanang (ylang ylang), selvi, adaçayı, bergamot gibi bir öz yağdan birkaç damla damlatın. Özellikle kışın kalorifer petekleri üzerine sevdiğiniz güzel kokulu yağdan döktüğünüzde etrafın bir anda mis gibi koktuğunu göreceksiniz.

Özellikle uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız, papatya, lavanta ve mür uyku getirici özellikleri olan yağlar için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Ya da yastığınızın üzerine 1-2 damla damlatabilirsiniz.

Banyo yaparken yanınıza bir bardak şarap mı almak isityorsunuz? Bu hem büyük bir keyiftir, hem de az miktarda şarap sağlığınız iyi gelebilir. En sağlıklı seçimi mi yapmak istiyorsunuz? Zinfandel, Şiraz ya da Cabernet Savignon’ndan şaşmayın; bunlar, kalbe yararlı antioksidanlar açısından da zengindir.

Bedeninizdeki Stresi Banyoda Yok Edin

Güneş Sonrası Rahatlatıcı Banyo İçin...

Güneşte yandıysanız, küveti serin suyla doldurup içine çay poşetleri atmayı deneyin. Çay cildinizi rahatlatır ve bronzluğunuzu korumanıza yardım eder.

Zencefil, ağrı ve sızıları giderebilen doğal bir arındırıcı ve toniktir. Banyo suyunuza bir kök zencefil rendeleyin ve harika kokuyu içinize çekin.

Taze adaçayı, kişniş ya da rezeneyi de deneyebilirsiniz. Bunlar tazeleyici ve arındırıcı özelliklere sahiptir ve evin her köşesini saran nefis bir koku yayarlar.

Sizden Gelenler....

“Küçük çocuklarım olduğu için, ortalıkla şişeler, kavanozlar ve mumlar bırakamıyorum. Hayallerimdeki banyoyu naslı yaratabilirim?”

Banyonuzdaki her şeyinizi bir dolapta tutun. Kokulu granüllerle dolu cam kavanozlar, narin deniz kabukları, dalgaların karaya attığı tahta parçacıklar, renkli cam şiyeler, mumlar, ne olursa. Canınız banyoya girmek istediğinde onları çıkarın ve banyonuzu süsleyin.

“Küvette uzun zaman kalmayı seviyorum. Ama benim gibi kuru ciltlilerin bundan kaçınması daha doğru değil mi?”

Çok sıcak bir banyo, vücudunuzun doğal yağlarını kurutabilir. Ayrıca, on beş-yirmi dakikadan fazla suda kalmayın; yoksa cildiniz buruşmaya başlar.

Aromaterapi yağınızı, üzüm çekirdeği ya da badem yağı gibi bir taşıyıcı yağın 10 ml. kadarıyla seyretleminizi de öneririz. Bunlar mükemmel cilt nemlendiricidir.

Konular :