FİT VÜCUT VE DİYET

Çekiciliğin Tek Ölçüsü İnce Bir Bel

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 11.05.2015

Çekiciliğin Tek Ölçüsü İnce Bir Bel

İnce bir bel, seksapel demektir. Araştırmalar, bel-kalça oranının girinti ve çıkıntıların yerli yerinde olmasının bir kadının çekiciliği açısından göğüs büyüklüğünden daha iyi bir ölçü olduğunu gösteriyor. İşte, beliinceltmenin ve sıkılaştırmanın yolları.

Dünyanın Her Yerinde Erkekler, İnce Belli Kadınlardan Hoşlanıyor

Annelerimizin zamanında dikkate aldığı bir tek ölçü vardı: Bel Çevresi.Tanık olmuşsunuzdur;çoğuanne hiç durmadan evlendiğinde 60 cm.’lik bir beliolduğunu anlatıp durur. O günlerde bel çevresi, hamaratlığın yanı sıra, çekiciliğin tek ölçüsüydü. Oysa şimdi kaçımızın kendi bel ölçüsünden haberi var?

Bel Ölçünüzü Biliyor musunuz?

Ne var ki bugünlerde göğüslere çok fena kafayı takmış durumdayız. Kendi göğüs numaramızı biliyoruz, arkadaşlarımızın göğüs numaralarını biliyoruz ve istisnasız her Hollywood oyuncusunun, her televizyon yıldızının göğüs numarasını biliyoruz.

Gençlik ve Doğurganlığın Göstergesi: Dolgun Kalça, İnce Bel...

Haberimiz olmalı, çünkü dünyanın her yerinde erkekler ince belli kadınlardan hoşlanıyor. Bu da tam olarak belirtmek gerekirse kalça: bel oranının 0,7 olması yani bel çevresinin, kalça çevresinin yüzde 70’i kadar olması demektir. Üstelik bu ille de zayıf olmanızı gerektirmiyor! Sophia Loren’i ve Marilyn Monroe’yu düşünün. Bunun nedeni de biyolojiktir. Dolgun kalçalar ve ince bir bel, gençlik ve doğurganlık anlamına geliyor. Bu, bir kadında östrojen düzeyinin yüksek, testosteron düzeyinin düşük olduğunu gösteren bir işarettir.

Beli İnce Olmak

Bel çevremizi büyük ölçüde genlerimiz belirliyor. Vücudumuz ya elma biçimi oluyor, ya kum saati, ya da armut biçimli. Bununla birlikte kilo vererek ve beli çalıştırıcı egzersizler yaparak belinizde birkaç santimlik incelme yaratmanız da mümkün.

İşe Bel Çevrenizdeki Yağları Eriterek Başlayın

Belin iki yanındaki taşmalar kolay kaybolmuyor. Önce yağı eritmelisiniz. Uzmanlar bel çevreniz 81 ile 89 cm arasında çıkıyorsa fazla kilolu olduğunuzu söylüyor. Bu durumda düşük yağlı, düşük kalorili bir beslenme düzenine girmeniz ve haftada 3-5 kez koşma, dans etme, bisiklete binme ya da tempolu yürüme gibi kardiyo egzersizleri yapmanız gerekiyor.

Belinizi İnce Göstermek İçin ne Yapabilirsiniz?

Asla çuval gibi bol ya da şömizye kesimli elbiseler giymeyin. Bel girintisi olan, bol etekli elbiseleri ve belde bağlanan sarma üstleri tercih edin. Ayrıca dökümlü kumaşları seçin; bunlar sizi birkaç santim birden inceltebilir. Gözleri aşağı doğru yönelten ve aynı zamanda vücudunuza bir kavis veren V yakalar da çok işe yarar. Kalın kemerler, tek sıra düğmeli ceketler ve sarma elbiseler de belinizi içeriye alır ve gövdenizi ortadan ikiye böler. Ayrıca önden bağcıklı, büstiyer tipi üstler de harika görünebilir. Çift sıra düğmeli ya da kısa bolero kesimli ceketlerden kaçının, bunlar sizi daha toplu gösterir.

Konular :