SAÇ BAKIM VE MODELLERİ

Evde Kına ile Hazırlanan Kahverengi ve Kızıl Saç Boyası Tarifi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.04.2015

Evde hazırlayabileceğiniz doğal saç boyaları ve bakım tarifi.

Evde Kına ile Hazırlanan Kestane ve Kızıl Saç Boyası Tarifi

Kahverengi tonlarında bir renk için kınaya bazı malzemeler eklemelisiniz.

1 ölçü kınaya, 3 ölçü Alman papatyası eklerseniz koyu kahverengi saç, kestane rengi olur. Yarı yarıya papatya koyarsanız kızılımsı bir renk elde ederseniz.

Nasıl Hazırlanır?

2 fincan kınaya, 1 fincan sıcak su katarak macun kıvamına getirin. 1 çorba kaşığı sirke ekleyin. İçinde su kaynayan tencereye oturtup (benmari usulü) boya ısınıncaya kadar karıştırarak ısıtın. Ilındıktan sonra uygulamaya geçebilirsiniz.

Nasıl Uygulanır?

Saçlarınızı kısımlara ayırıp boyayın. İyice tarayıp saçlarınıza ve diplerine kınayı güzelce yayın. Başınızı bir havlu ile sarın. Kahverengi tonları için 3 saat; kızıl için daha uzun süre bekleyin. Su iyice duru bir renk alana kadar saçlarınızı yıkayın. Daha sonra her zamanki gibi saçlarınızı şampuanlayın.

Doğal Boyalı Saça, Doğal Bakım İçin Ne Yapabilirsiniz?

Kestane rengi saçlariçin: Adaçayını kaynar suda 10 dakika bekleterek demleyin. Üzerine siyah çay deminden ekleyin. Yarım saat kaynatın. Daha sonra birkaç saat soğumasını bekleyin. Her gün saçınıza bu suyu sürün.

Kızıl saçlar için:Safran, kadife çiçeğisaça kızılımlı bir renk verir. Bu bitkileri suda bırakıp renginin çıkmasını bekleyin. Saçın durulama suyu olarak bu sıvıyı kullanın.

Konular :