SAÇ BAKIM VE MODELLERİ

Yıpranmış Saçlar İçin 3 Bahar Bakımı Önerisi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 16.04.2015

Yıpranmış Saçlar İçin 3 Bahar Bakımı Önerisi

Mevsim geçişlerindetıpkı ciltte olduğu gibi saçlarda da belirgin yıpranmalar görülür. Kış aylarında soğuk vekuru hava nedeniyle kuruyan, yıpranan saçlar baharın gelişiyle değişen etkenlerle dökülmeye başlar. İşte yıpranan ve dökülen saçlarınızı onarmaya yardımcı 3 harika formül.

1)Yumurta Tedavisi

Malzemeler:

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı sirke

Yapılışı ve Uygulanışı:

Yumurta, zeytinyağı ve sirkeyi iyice çırpın. Baş derinize yedirin. Tarakla yayılmasını sağlayın. 15 dakika bekletin. Ardından önce maskeyi bol suyla saçınızdan arındırın. Daha sonra her zamanki gibi şampuanlayın.

2) Yumurta Tedavisi (2)

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı gliserin

1 çorba kaşığı sirke

Yapılışı ve Uygulanışı:

Malzemeleri iyice karıştırın. Baş derinize sürün. Tarakla saçlarınıza yayılmasını sağlayın. 20 dakika beklettikten sonra bol suyla durulayın. Ardından her zamanki gibi saçlarınızı şampuanlayın.

Yıpranmış Saçlar İçin 3 Bahar Bakımı Önerisi

3) Kakao Tedavisi

Malzemeler:

1 çorba kaşığı lanolin

1 çorba kaşığı kakao yağı

1 / 2 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı ve Uygulanışı:

Kaynayan su bulunan tencereye kabınızı oturtun. İçinde malzemeleri benmari usulü eritin. Karıştırın. 1 /3 oranında su ilave edin. Ilındıktan sonra başınıza sürün. 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayın. Ardından her zamanki gibi saçlarınızı şampuanlayın.

Parlak ve Gür Saçlar İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Bahar aylarında artan enerji ihtiyacı nedeniyle beslenmeye dikkat edilmeli, protein ağırlıklı besinlerin tüketimine özen gösterilmelidir. B grubu vitamin desteği kullanılabilir; demir, biyotin ve çinko eksikliği varsa takviye edilebilir.

  • Saçların her gün yıkanması, derideki koruyucu tabakayı yok ederek saç dökülmesine daha fazla yol açar. Saçlar haftada 2-3 kez deri yapısına uygun bir şampuanla yıkanmalıdır. Yıkama sırasında sıcak su yerine ılık su tercih edilmelidir.

  • Saçlar jöle gibi kimyasalürünlere uzun süre maruz bırakılmamalıdır. Saç kurutma makinesi yerine, saçlarınızı havluyla ya da mümkün olduğunca doğal yöntemlerle kurutmaya gayret edin.

Konular :