HASTALIKLAR

Eklem Ağrılarına Doğal Çözüm Kuşburnu Çayı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 20.02.2015

Eklem Ağrılarının Doğal Çözümü Kuşburnu Çayı

İyi bir C vitamini kaynağı olduğundan nezle, grip gibi hastalıklardan korunmada son derece etkili olan kuşburnu çayının eklem ağrılarını da tedavi ettiğini biliyor muydunuz?

Özellikle 50-60 yaş arası kadınlarda sıkça görünen eklem ağrıları (özelliklediz kapak ağrıları) için kuşburnu çayının tedavi edici özelliği olduğunu söyleyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kuşburnu çayının diz kapaklarda meydana gelen sıvı kaybını önlediğini ve durdurduğuna dikkat çekti.

Eklem Ağrıları Çekenler ve Kanser Hastaları İçin Kuşburnu Çayı

Eklem iltihaplanmasına iyi gelen kuşburnunun aynı özellikleriyle kansere karşıda etkili bir savunma sağladığı “Current Medicinal Chemistry” Mart 2011 sayısında açıklandı. Bitkinin içinde bulunan lycopene ve antioksidanlar lösemi ve mide kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerinin yayılmasını yavaşlatıyor. Ebegümeci ile birlikte kötü kolesterolün düşürülmesi ve iyi kolesterol seviyelerinin yükseltilmesi için en etkili bitkilerden olan kuşburnu, kalp ve damar sağlığının korunmasında en iyi desteklerden biri.

100 ml. Kuşburnunda 1300 ml. C vitamini Bulunuyor

Yüksek C vitamini içeren kuşburnu soğuk algınlığının tedavisinden sağlıklı bir cilde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden sigaranın olumsuz etkilerini azaltmaya kadar pek çok farklı sorun için kullanılabilir.

Kuşburnu Çayının Tarifi: (1)

Kuşburnu farklı şekillerde kullanılabilir ancak en çok tüketilen tarzı çay şeklindedir. İyi bir kuşburnu çayı hazırlamak için yarın litre kaynamış su içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş ve ezilmiş kuşburnu atmanız yeterli olacaktır. Ateşin üzerinden alıp 10 dakika beklettikten sonra içebilirsiniz. Farklı tatlar elde etmek için 1 çay kaşığı kuru nane ya da ebegümeci ekleyebilirsiniz.

Kuşburnu Çayının Tarifi: (2)

Kuşburnunu havanda hafifçe çatlatın. Limon dilimleriyle birlikte bir kaba koyun. Üzerine 2 bardak soğuk su ilave edin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika demleyin.

Günde Kaç Bardak Kuşburnu İçilmeli?

Günde 2-3 bardak kuşburnu içilebilir. (şekersiz olursa daha faydalıdır)

Kuşburnu Çayının Yan Etkileri Var mıdır?

Herhangi bir yan etkisi kesin olarak bilinmemekle birlikte gebelik ve emzirme döneminde kullanmadan önce doktorunuza danışın.

Konular :