GÜNCEL

0212 999 ile Başlayan Numaraları Açmayın!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 19.02.2013

0212 999 ile Başlayan Numaraları Açmayın

sikayetvar internet sayfasına gelen şikayetlere göre; hayali e-ticaret siteleri ya da telefon dolandırıcıların yeni numarası işte bu numaralar.

Birçok kişi bu numaraların kullanıldığı internet sitelerine ve bu numaralardan arayanlara kredi kartı bilgilerini verdi ve dolandırıldı.

Dolandırıcıların Yeni Oyununa Gelmeyin

Kredi kartı dolandırıcılarının numaraları bitmek bilmiyor. Şimdiki numaraları 0212 999 ile başlayan numaralar. Vatandaşları özellikle gece saatlerinde arayan ya da internet sitelerinde iletişim bilgisi olarak bu numaraları kullanan dolandırıcılar kişilerden kart bilgilerini alıp kredi kartlarından para çektikten sonra ortadan kayboluyorlar. Telefon ile aradıkları kişilere kamu kurumlarından ya da bankalardan aradıklarını hediye olarak elektrik tasarruf cihazı, sağlık sigortası, tablet kazandıklarını söyleyerek kart bilgilerini vermeye ikna ediyorlar.

Hediye kazanmadıklarının dolandırıldıklarının farkına varanların sikayetvar internet sayfasınagönderdikleri şikayetler:

Bu Numaraya Dikkat!

“Geçen gün gece saatlerinde 0212 999 ile başlayan bir numaradan beni de aradılar. Gözüm 212’li numarayı yakalayınca açtım. Bütün bankalarla anlaşmalı olduklarını söylediler.Ücretsiz sağlık kartı gönderiyorlarmış. Sosyal güvenlik sigorta tarzı bir şeymiş. Kartımın sağ alt tarafında visa mı master mı yazdığını sordular. Sonra güvenlik nedeniyle baba adı doğum tarihimi sordular.Buna kadar uyanmadım. Sonra kredi kartımın ilk 4hanesini kapatıp geri kalan rakamları söylememi istediler.O anda durumun farkına vardım. Dolandırıcılık yapıyorlar.”

İşte Böyle Dolandırıyorlar

“0212 999 ile başlayan numara beni aradı, arkadan bir müzik sesi. Bir bayan çıktı, adımı soyadımı söyledi, bu kişiyle mi görüşüyorum dedi. (zaten, sizi etkileyen kısım da bu oluyor, adınızı soyadınızı bilerek araması.) Sağlık hizmetlerinden kredi kartınız olduğu için arıyorum dedi. Kartınız sahibi olan bankayla anlaşmalı sağlık poliçesi oluşturuldu ve sağlık kartınızı yollayacağız dedi. Doğrulatmak adına kredi kartı bilgilerimi istedi verdim. Daha sonra ise bankayı aradım kartımdan para çekildiğini ve bankanın böyle bir uygulaması olmadığını öğrendim.”

Site Hayali, Numara Sanal Aman Dikkat!

“Bir sosyal paylaşım sitesinde reklamı geçen internet sitesinden bot siparişi verdim. Parası kredi kartımdan çekildiği halde ürün tarafıma gönderilmedi. İnternet sitelerinde yer alan 0212 999 ile başlayan numara ile ulaşmak istedim ama hiçbir şekilde ulaşamadım. Aldığım bilgiye göre bu bir hayali siteymiş telefon numaraları da sanalmış. Sitelerinde firmaya ait açık adres ve şirket bilgileri de yok.”

Milliyet

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR