GÜNCEL

10 Bin Polis Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 17.08.2016

Polis Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Polis Alımı Başvuruları Sona Eriyor!

POMEM tarafından alınacak olan 10 bin polis için ön başvurular sona eriyor. Başvuru şartları ve diğer tüm detaylar haberimizde.

POMEM 10 Bin Polis Alımı Başvuruları Sona Eriyor , Ön Başvuru Nasıl Yapılır?

POMEM 10 Bin Polis Alımı Ön Başvuruları Sona Eriyor. Polis Akademisi Resmi İnternet sayfasında yayımlanan duyuruya göre,8 Ağustos tarihinde başlayan 10 Bin polis memuru alım sınavı ön başvuru için son tarih 19 Ağustos olarak belirlendi.

Başvuru Ücreti Ne Kadar?

POMEM tarafından alınacak olan, 10 Bin polis memuru alımına ön başvurusunda bulunacak olan adayların 19 Ağustos saat 17.00’a kadar 75 TL başvuru ücretini yatırmaları gerekmektedir.

Sınav Yer ve Tarihleri Ne Zaman Açıklanacak?

Ön başvuru süresinin dolmasının ardından sınav yer ve tarihleri 20 Ağustos günü Polis Akademisi resmi sayfasından ilan edilecektir.

KPSS Taban Puanı

İlgili alıma başvuruda bulunacak olan adayların 2015 veya 2016 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az 60 puan almış olması gerekmektedir.

21 Bin 993 Memur Personel Alımı Başvuru Şartları (En Az Lise Mezunu ve Sınavsız) 21 Bin 993 Memur Personel Alımı Başvuru Şartları (En Az Lise Mezunu ve Sınavsız)

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için 2015 veya 2016 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanının en az 48,00 olması gerekmektedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

POMEM tarafından yayımlanan polis alım ilanına başvuruda bulunacak adayların;

T.C. Vatandaşı olmaları, Lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları, yukarıda belirtilen puan türlerinde istenen puanları almış olmaları,

Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamaları, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmaması, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmaları (31 Aralık 1987 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak) şartları aranmaktadır.

5haber.com

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR