GÜNCEL

Ara Tatil Önerisi: 2. Çocuk Hakları Festivali Başlıyor!

Aysegul Baran Ayşegül BAŞARAN
Yayın : 11.11.2022 - Güncelleme : 21.11.2022

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, 1989'dan bu yana dünya çapında çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü’nü, bu yıl ikincisini düzenlediği Çocuk Hakları Festivali ile kutluyor.

Çocuk haklarının toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesine katkı sağlamak için düzenlenen festivale katılmak için başvurular 11 Kasım 2022 Cuma günü başlıyor. 

Çocuk Hakları Festivali Başvuruları Başlıyor

İBB ŞEHİR TİYATROLARI’NIN DÜZENLEDİĞİ

ÇOCUK HAKLARI FESTİVALİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR 

19 Kasım ve 20 Kasım tarihlerinde İstanbulluların ücretsiz katılabilecekleri, Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi, Müze Gazhane Meydan Sahnesi, Müze Gazhane T Atölye, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Sahnesi’nin yanı sıra çocukların rahatlıkla ulaşabileceği mahalle evleri, kütüphaneler ve açık alanlarda düzenlenecek sınırlı kontenjanlı atölyelere çocuklar ve yetişkinler başvurabilecekler.

 

Alanında bilgi ve deneyim sahibi eğitmenlerin yer alacağı, interaktif olarak yapılacak sahnelerimizdeki etkinliklere 11 Kasım 2022 Cuma gününden itibaren sehirtiyatrolari.ibb.istanbul adresinden başvuru yapılabilir.

Mahalle evleri ve kütüphanelerde gerçekleşecek etkinliklere ilgili etkinlik mekânından başvuru yapılabilir.

İki gün boyunca sürecek özel programların, çocuk hakları konusunda toplumsal farkındalık oluşturması ve çocuk bakışlı politikaların inşasına yardımcı olması amaçlanıyor. 

Onlarca Farklı Atölye, Konser ve Söyleşi İstanbulluları Bekliyor 

Çocuklar ve yetişkinler; müzik, dans, oyun yazarlığı, resim, çocuk oyunu, çocuk yogası, masal atölyeleri, söyleşiler gibi farklı disiplinlerde gerçekleşecek etkinliklerle birlikte çocuk hakları konusunda bilgi ve farkındalık kazanacaklar. 

Çocuklar; Bekçi ile Postacı oyunu, masal ve beden perküsyonu dinletisi etkinlikleriyle haklarını öğrenmenin yanı sıra eğlenceli bir gün geçirecekler. Bekçi ve Postacı oyununun sonrasında ise oyun ekibiyle bir söyleşi gerçekleştirilecek.

II. Çocuk Hakları Festivali; Prof. Dr. Betül Çotuksöken, I. Çocuk Hakları Festivali katılımcıları Ela Aydoğan, Azra Aydoğan ve İstanbul Kent Konseyi & Çocuk Danışma Kurulu’nun katılacağı bir etkinlikle devam edecek. 

II. Çocuk Hakları Festivali; Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası ve Korosu Mini Konseri’yle sona erecek.

Konular :

#2. Çocuk Hakları Festivali #Dünya Çocuk Hakları Günü

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR