GÜNCEL

“9 Yaşında Bir Çocukla Evlilik Sübyancılıktır”

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 23.11.2016

9 Yaşında Bir Çocukla Evlilik Sübyancılıktır

İslamiyet’te evlilik yaşı nedir?

“9 yaşında bir çocukla evlilik sübyancılıktır”

TBMM’deki tasarı geri çekildi ama tartışma devam ediyor. Erken yaşta evlilik ve cinsel istismar düzenlemesi tartışmasına dini otoriterler de katıldı. İslamiyet’in çocuk evliliklerine müsaade etmediğini belirten Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, “Bunun adı sübyancılık” dedi. Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, İslamiyet’te evlilik yaşının da 18 olduğunu söyledi.

“BUNUN ADINA SÜBYANCILIK DERLER”

Prof. Dr. Bayraklı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bazı hocalar tarafından yetişkin bir erkeğin dokuz yaşında bir kız çocuğuyla evlenebileceği yönünde fetvalar veriliyor. Bunun dahasını da duydum. Hatta bunun daha ilerisi söylendi, ‘altı yaşında nikahlanabilir’ denildi. Ben bunu da duydum. Bunun adına sübyancılık derler. Bu ahlaksızlıktır, böyle bir görüşü beyan etmek, söylemek hatta televizyonlarda söylemek çok çirkin. Bunun adı hocalık değil.

BULUĞ ÇAĞI + DOKUZ

Şimdi efendim bu nedir biliyor musunuz? Bu Arap adetidir. Araplar’ın adeti bize fıkıh olmuş. Din adına fetva veriyor adam. Arap adeti, bakış açışı, dünyaya bakış açısı bize fıkıh oluyor.

Peygamberimiz’in hanımı Hz. Aişe için de böyle söylerler. Dokuz yaşında evlenmiş derler. Halbuki Araplar’da bir adet vardı eskiden. Kız çocuğunun buluğ çağına kadar yaşı sayılmazdı. Çünkü öldürülme ihtimali vardı. Buluğ yaşını atlayınca birden (bir yaşından) başlar. Dokuz yaşında buluğa erdiyse Hz. Aişe dokuz sene daha ekle, 18 yaşında olur. Bunu bilmiyorlar tabi. Bilmeden konuşuyorlar. Şimdi dokuz yaşında bir çocukla evlilik hakikaten sübyancılıktır. Bir kız buluğ yaşından sonra evlenilebilir ama hukuki yaş 18’dir.”

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR