GÜNCEL

ABD'de Kaybolan 4 Türk Bulundu!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.11.2016

ABDde Kaybolan 4 Türk Bulundu

Geyiğe giden ve kaybolan 4 Türk bulundu!

ABD’nin Los Angeles kentinde geyik avlamaya giden dört Türk’ten iki gündür haber alınamıyordu. Bu sabah saatlerinde ise kayıp 4'lü bulundu; arazide kayboldukları anlaşılan 4 Türk'ün sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ABD’deki bir kargo şirketinin sahibi Emre Elvermez, aynı şirkette müdür olarak çalışan Barış Kavukçu, teknoloji editörü İlkay Zaman ve üniversite öğrencisi Berkay Sürmeli Pazar günü 04.00’te, geyik avlamak için California’daki Santa Clarita av bölgesine gitti. Pazar günü av sezonunun son günüydü. Gece saatlerinde eve dönmeyi planlayan 4 arkadaş geri dönmedi. Yakınlarının telefonlarına ulaşamadığı Türkler’in otomobilinin izine de ulaşılamadı. Aileler çaresiz polise başvurdu. Ancak ABD yasaları gereği, 48 saat geçmeden herhangi bir arama başlatılmadı.

ARKADAŞI ANLATTI

İlkay Zaman’ın kız arkadaşı Elif Burcu Çetin yaşananları şöyle anlattı: “Emre Elvermez ve Barış Kavukçu’nun av lisansları var. Yıllardır o bölgede kamp ve av yapıyorlardı. Ancak ne olduğunu bilmiyoruz. Santa Clarita bölgesinin D11 ve D13 alanlarına gitmiş olabileceklerini düşünüyoruz. Kredi kartı kayıtları ya da avlanma bölgesi girişindeki kayıtlardan nerede olabilecekleri konusunda bir fikir edinebiliriz.”

Ardından bu sabah (çarşamba sabahı) 06.30 sularında kayıp kişilere ulaşıldı. Arazide kayboldukları için kendilerinden haber alınamayan 4 Türk, sağlık durumlarının kontrolü için hastaneye yönlendirilirken, helikopterle kurtarılan 4 Türk'ün de sağlık durumları iyi.

Hürriyet

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR