GÜNCEL

Artık Instagram'da Snapchat Yapılabilecek

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.08.2016

Instagrama Snapchat özelliği geldi

Instagram'in Snapchat özelliği yayında

Instagram'in Snapchat özelliği yayında!

Instagram'a öyle bir özellik eklendi ki artık Snapchat ile arasındaki farkı ayırt etmek oldukça zor olacak.

Fotoğraflar ve Videolar Hikaye Şeklinde Paylaşılabilecek

Instagram mobil uygulaması içinde Instagram Stories veya Türkçe adıyla Instagram Hikayeler olarak adlandırılan yeni bir özelliği tanıttı. Snapchat’in de Hikayeler adıyla benzer bir özelliği bulunuyor. Ona benzer şekilde, kullanıcılar 24 saat içindeki fotoğraflarını ve videolarını bir hikaye şeklinde takipçileriyle paylaşabilecekler.

Kullanıcılar "Aşırı Paylaşım Yapma Endişesi" Yaşamayacak

Instagram’in belirttiğine göre, bu özellikle birlikte kullanıcılar bundan böyle “aşırı paylaşım yapma endişesi” taşımayacaklar. Bir Hikaye içindeki fotoğraflar ve videoların 24 saat sonra kendiliğinden silineceği ve profilde de görünmeyeceği belirtiliyor. Buna ek olarak Hikayeler’e gelen tepkiler ve kullanıcılar arasındaki sohbetler de kişiye özel olarak kalacak.

Instagram'in Snapchat özelliği yayında

Instagram Hikayeleri istenilen kişilerle paylaşılabilecek. Bu demek oluyor ki, belirli bir süre içinde kendiliğinden silinecek fotoğraflar ve videolar kullanıcılar arasında özel olarak da paylaşılabilecek. Bu da Instagram’ın Snapchat’ten kaptığı yanlardan bir tanesi olarak kayıtlara geçirilebilir.

Profil Fotoğrafına Tıklandığında, Hesabın Hikayesi Açılacak

En büyük değişiklik ise içerik kaynağında olacak. Kullanıcılar en iyi arkadaşlardan favori hesaplara kadar, takip ettikleri kişilerin hikayelerini kaynağın en başındaki bir çubuk içinde görebilecekler. Yeni bir şey hikaye geldiğinde, profil fotoğraflarının etrafında renkli bir halka yer alacak. Profil fotoğrafına tıklatıldığında, ilgili kişi veya hesabın hikayesi de açılacak.

Instagram Hikayeler içinde yazı yerleştirme veya çizimler ekleme gibi kullanıcılar tarafından oluşturulmuş ve eklenmiş içeriklere de izin veriyor.

Siz de Instagram Hikayelerinin Keyfini Çıkarın!

Instagram Hikayeler hem iPhone hem de Android uygulamalarında kullanıma sunuldu. App Store veya Google Play’den indireceğiniz ilgili uygulamalarla siz de Instagram Hikayeler özelliğinin tadına bakmaya başlayabilir, takipçilerinizle yaptığınız paylaşımlara yeni bir boyut getirebilirsiniz.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR