GÜNCEL

Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 97’inci Yıl Dönümü

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 27.12.2016

Atatürkün Ankaraya Gelişinin 97 inci yıl dönümü

Yaşar: "97 Yıl Önceki Ruhu Taşıyoruz"

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yine böyle karlı bir Ankara gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık meşalesini Dikmen sırtlarından bir kez daha alevlendirdi.

"Atatürk'ü karşılayan vatansever Ankara halkı ile bugün aynı coşkuyu yaşıyoruz"

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97'inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yine böyle karlı bir Ankara gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık meşalesini Dikmen sırtlarından bir kez daha alevlendirdi. O gün Atatürk'ü karşılayan vatansever Ankara halkı ile bugün aynı duyguları paylaşıyor, aynı coşkuyu yaşıyoruz" dedi.

"Demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nde kardeşçe yaşayacağız"

Kurtuluş Savaşı'nın en iyi Ankara'dan yönetileceği inancında olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o gün henüz 38 yaşında olduğunu hatırlatan Yaşar, "Atatürk; büyük bir olgunlukla halkı birbirine kenetlemeyi başarabilen bir liderdir. Onun birleştirici gücü bağımsızlığımızın temelidir. Bugün ülkemiz zorlu günlerden geçiyor. 2016 yılı hepimiz için acılarla dolu bir yıl oldu. Bizler biliyoruz ki bu sıkıntılardan kurtulup, aydınlığa erişmenin yolu da yine Atatürk'ün kurduğu laik, demokratik cumhuriyet ve onun değerleridir. Kurucu değerlerimize sahip çıkmamızdır.

Bu şiarla ülkemize hep birlikte sahip çıkmaya, Atatürk'ü unutturmaya, onu yok saymaya çalışanlara karşı dimdik durmaya devam edeceğiz. Bu ülkeden başka yaşayacak yerimiz yok. Atalarımız sahip çıktı. Bizler sahip çıktık. Çocuklarımız, torunlarımız da sahip çıkacak ve tam bağımsız, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nde kardeşçe yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

ANKARA

Haberler

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR