GÜNCEL

Beşiktaş Liverpool’lu Benteke’de sona yaklaştı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 17.08.2016

Beşiktaş Liverpoollu Benteke’de sona yaklaştı

Beşiktaş’ın transferde forvet arayışları sonuç verdi… Şenol Güneş’in istediği Liverpool’lu Benteke için kulübünden ‘evet’ cevabının geldiği haber veriliyor. Başkan Fikret Orman’ın transfer görüşmeleri yapmak üzere İngiltere’ye gittiği ifade edilirken Orman’ın burada Liverpool forması giyen Benteke transferini bitirdiği konuşuluyor.

BENTEKE İÇİN YAPILAN TEKLİF KABUL EDİLDİ

Fikret Orman’ın 3.5 milyon euroluk kiralama teklifine “Tamam” diyen İngiliz kulübün yetkilileri, son kararı oyuncunun vereceğini söylediler. Siyah-Beyazlılar Belçikalı forveti ikna etmeye çalışırken, bugün bu transferle ilgili önemli gelişmelerin her an yaşanabileceği haber veriliyor.

BENTEKE KLOPP’LA ANLAŞAMADI

25 yaşındaki genç oyuncu, geçtiğimiz sezon 47 milyon euro gibi müthiş bir rakama Liverpool’a transfer olmuştu. Fakat Benteke, ekim ayında takımın başına geçen Alman teknik adam Jürgen Klopp’la bir türlü anlaşamamıştı.

Klopp döneminde adeta formayı unutan Benteke, Mart ayında hocasını eleştirmiş ve “Liverpool’a gelmem sanırım hataydı. Brendon Rodgers benden faydalanmayı biliyordu ancak şimdi bu durum ortadan kalktı. 2012 senesinde İngiltere’ye geldiğimden beri Liverpool’da olduğu kadar hiçbir zaman bu kadar yedek beklememiştim.” diye konuşmuştu.

Belçikalı oyuncu geçtiğimiz sezon tüm turnuvalarda 42 maça çıkmış ve 10 gol, 6 asistlik performans sergilemişti.

BENTEKE KİMDİR?

Christian Benteke Liolo Belçika asıllı futbolcu. Halen İngiltere’de Premier Lig ekiplerinden, Liverpool’da forma giyiyor. 3 Aralık 1990 yılında doğrdu. (25 yaşında). Kinşasa, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde doğdu. Benteke’nin boyu 1.90 m. Kilosu 83 kg.

Benteke, aynı zamanda Belçika Millî Futbol Takımının da oyuncusu.

Medya Bey (basın bildirisi)

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR