GÜNCEL

Büyük Skandal: Taşıdığı Bebek Kendisine Ait Değilmiş!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 02.04.2018

Büyük Skandal Taşıdığı Bebek Kendisine Ait Değilmiş

9 ay karnında taşığı çocuğun kendisine ait olmadığı ortaya çıktı!

Tüp bebek merkezinde embriyolar karıştı, olanlar oldu. Kendi bebeği sandığı embriyoyu 9 ay karnında taşıdı ancak o, şimdi doğurduğu bebeğin sütannesi.

Skandalın adresi; İstanbul.

Yer ise bu konuda en önemli adreslerden biri olan Bahçeci Tüp Bebek Merkezi. Evli çift, bir evlat istiyordu. Normal yollardan denediler ama olmadı. Günlerce düşündü, aylarca araştırdılar. "Buraya giren boş çıkmıyor" yorumlarını duyunca da o meşhur yerin, Bahçeci Umut Tüp Bebek Merkezi’nin, kapısını çaldılar. Türkiye’yi sarsacak hikâyeleri de böyle başladı.

Kimilerinin defalarca denediği buna rağmen sonuç alamadığı tüp bebek tedavisi ne hikmetse genç çifte ilk seferde olumlu yanıt verdi. Kurum o kadar başarılı, bir o kadar da iddialıydı. Zaten hastane koridorları anne- baba adayları ile doluydu. Resim güzel, hayallerin gerçek olması yakındı. O heyecan dolu 9 ay başladı. Evlerinde ninni sesleri yükselecek, bebeklerinin ilk adımlarını görecek, dilinden dökülen anne baba kelimelerini duyacaklardı.Çok geçmeden cinsiyeti de belli oldu. Kızları olacaktı, adı belli, odası hazırdı. Her şey normal gidiyordu ta ki bebek doğana kadar. Bebeğin kan grubu farklıydı, yapılan DNA testinde bebeğin aileye ait olmadığı ortaya çıktı.

Büyük Skandal Taşıdığı Bebek Kendisine Ait Değilmiş

Büyük Skandal Taşıdığı Bebek Kendisine Ait Değilmiş

Bir ay içinde yüzlerce hastaya tedavi uygulayan kurumun açıklaması basitti; "embriyolar karışmış kusura bakmayın" denildi. Etiketler üzerindeki isimler karışmıştı. İki insan ve bir bebeğin kaderiyle oynamak bu kadar kolay olabilir mi?

Çift için mahkeme kapılarında yeni bir süreç başladı. Anne "istem dışı taşıyıcı anne" olmuştu. Türkiye yabancısı olduğu bu kavramla da bu münferit olayla tanıştı.

Ailenin iddialarına karşı hastane sessizliğini koruyor. Küçük bebeğin şimdi iki ailesi var ama bu onu daha şanslı yapmıyor. O etkilenmesin diye aile son derece dikkatli davranıyor, psikolojik destek alıyorlar..

Aileler için bebek sahibi olmak çok önemli. Doğal yollar tükendiğinde tüp bebek merkezilerinin kapısı çalınıyor. Olay bu tedaviyi gören aileleri de tedirgin etti. Yapılacak hatalar toplumsal açıdan da önemli.

Mağdur ailenin hukuk mücadelesi sürüyor, bebeğe bakmaya devam edecekler, o bebeğin psikolojisi için de açılan davanın en kısa sürede sonuçlanmasını istiyorlar.

Haber: 24 TV

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR