GÜNCEL

Büyükelçi suikastı için son dakika iddiası El Nusra üstlendi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 21.12.2016

Büyükelçi suikastı için son dakika iddiası El Nusra üstlendi

Büyükelçi suikastı için son dakika iddiası: 'El Nusra üstlendi'

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastına ilişkin son dakika iddiasına göre, saldırıyı Fetih el Şam Cephesi yani eski adıyla El Nusra Cephesi'nin üstlendiği belirtildi.

Büyükelçi suikastı için son dakika iddiası: 'El Nusra üstlendi'

Rus haber ajansı Sputniknews'te yer alan habere göre, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikastı, Fetih el Şam Cephesi (eski adıyla El Nusra Cephesi) üstlendi.

Haberde yer alan detaylara göre, Fetih el Şam, Büyükelçi Andrey Karlov'a düzenlenen suikastı, internette paylaşılan bir mektup ile üstlendi.

EL YUM EL SEBA: KARLOV SUİKASTINI FETİH ORDUSU ÜSTLENDİ

Mısır gazetesi El Yum El Seba'nın da Karlov'a düzenlenen suikastı, Fetih el

Şam öncülüğünde İdlib'de kurulan Fetih Ordusu'nun üstlendiğini yazdığı ileri sürüldü. Haberde, Fetih Ordusu'nun suikastı üstlendiğini açıkladığı bildirinin görüntüsüne de yer verildiği ifade edildi.

PUTİN: SORUŞTURMA TAMAMLANINCAYA KADAR SALDIRININ ARKASINDAKİLERLE İLGİLİ ÇIKARIM YAPILMAMALI

Karlov, Ankara'da bir sergi açılışında çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmüştü. Karlov'un naaşı, devlet töreniyle Rusya'ya gönderilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, suikastı "terör saldırısı" olarak nitelendirmiş, "Soruşturma tamamlanıncaya kadar saldırının arkasındakilerle ilgili çıkarım yapılmamalı" demişti.

Öte yandan Ahmet Şık, kişisel Twitter hesabından sol.org'un Farsça yayın yapan ISNA'nın El Neşre isimli yayın organına dayandırdığı "İran ve Rus medyası: Büyükelçiye suikasti Katar-Suud-Türkiye destekli Fetih Ordusu üstlendi" başlıklı haberini paylaştı.

Haberde, El Kaide bağlantılı Fetih Ordusu isimli grubun suikasti üstlendiği belirtilen açıklamada, katil polis memurunun suikastin yapıldığı sergiye sokulmasında bir "Bozkurt"un (MHP bağlantılı Ülkü Ocakları kastediliyor) ve "Türkistan İslami Partisi" mensubunun yardımcı olduğuna ilişkin ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Fetih Ordusu'nun açıklamasında, suikastin "Halep'te katledilen kadın, çocuk ve yaşlılar"ın intikamı için yapıldığının söylendiği kaydedildi.

Gazeteci Ahmet Şık'ın da sosyal medya hesabında paylaştığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Dünya Halep’teki yaşananlara sessiz kaldığı, Levant’taki Müslümanlara destek gelmediği için Bozkurtlar Hareketinin (Ülkücü Ocaklar’na bağlı) ve Hizb-ul Islami el Turkistani grubunun katılımı ile Suriye halkının zaferi için Ankaradaki Rus Büyükelçisi Andrey Karlov’un idamını Ceyş-ul Fetih aslanlarından bir aslan Mert Altıntaş üstlenmiştir… Halep’ten ya da diğer bölgelerden çıkmak zorunda kalmamız, halkın öcünü almamıza engel olamayacak. Allah’ın izniyle yakın zamanda Şam, Ankara, Moskova, Bağdat ve tüm İslam topraklarına fatihler olarak döneceğiz"

AÇIKLAMALAR DOĞRULANMIŞ DEĞİL

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Büyükelçi Karlov suikastinin arkasında kimin olduğunu söylemek için hayli erken olduğunu, perde arkasında kimlerin bulunduğu konusunda çıkarım yapmak için acele etmeme çağrısı yapmıştı.

Peskov, "Moskova, ortak soruşturma grubunun elde edeceği sonuçların beklenmesi gerektiğini düşünüyor. Bildiğiniz gibi soruşturma grubu dün çalışmalara başladı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dediği gibi, soruşturma tamamlanıncaya kadar suikastın arkasındakilerle ilgili çıkarım yapılmamalı" demişti.

Ankara ve Moskova, suikastten hemen sonra cinayetin Türk-Rus ilişkilerini bozmak için işlendiğini belirtip 'provokasyon' açıklaması yapmıştı.

EL NUSRA KİMDİR? FETİH EL ŞAM CEPHESİ KİMLERDEN OLUŞUR?

Fetih Ordusu, El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin öncülüğünde geçen sene başında kurulmuş, bu "çatı örgütü" Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye'den aldığı destekle İdlib'i ele geçirmişti.

Mynet

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR