GÜNCEL

Çalışanlar Ofise Gitmeden İşlerini Yapabilecek

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 03.06.2012

Çalışanlar Ofise Gitmeden İşlerini Yapabilecek

SAP Türkiye, 1 Haziran Cuma günüdüzenlediğiTeknoloji ve Mobilite Forum 2012 zirvesiyle, iş dünyasına yön veren mobil ve büyük veri analizi teknolojilerini mercek altına aldı.

Geleceğin Teknolojileri ve Mobil Çözümleri Bir Arada

Farklı sektörlerden Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin bilgi teknolojileri uzmanları ve yöneticileri ile fikir önderlerinin takip ettiği forum, tüm iş kollarında kazandırdığı hız, esneklik ve rekabet avantajı ile yeni bir çağ açan HANA teknolojisi başta olmak üzere geleceğin teknolojileri ve mobil çözümlerini bir araya getirdi.

Tüm İş Süreçlerine Mobil Çözümler

Daha hızlı iş süreçlerine sahip olarak stratejik kararlara gerçek üstü bir hızla ulaşmak isteyen 500’ü aşkın katılımcıya, toplam 3 salonda gerçekleşen 21 farklı sunumda teknolojiyi kullanarak daha güçlü iş modellerine sahip olmanın yolları anlatıldı. Fujitsu&NetApp’ın platin sponsor olduğu Forum’da, SAP HANA ve mobil çözümleriyle gerçekleştirilen interaktif demolar da akla gelebilecek tüm iş süreçleri için mobil çözümler sunmasıyla yöneticilerin hayallerinin sınırını zorladı.

2013’te Çalışanların %35’i İşlerini Mobil Cihazlarla Yapacak

Teknoloji ve Mobilite Forum 2012’nin açılışını yapan SAP Global Mobil Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Chris McClain, bugün iş dünyasında şirketlerin iş süreçlerini çağın hızına ayak uydurarak yönetebilmesi ve stratejik kararlar alarak rekabette öne çıkabilmelerinin ancak HANA ve mobil teknolojilerini kurum içine adapte etmesi ile mümkün olduğunu söyledi. Açılış konuşmasında mobil cihazların dizüstü ve masaüstü bilgisayar sayısını çoktan geçtiğini vurgulayan Chris McClain sözlerine şöyle devam etti: “IDC’ye göre 2013 yılına kadar dünya çapında 1,19 milyar çalışan mobil teknoloji kullanıyor olacak. Yani çalışanların neredeyse %35’i çok yakında işlerini sadece mobil cihazlar üzerinden yürütmeye başlayacak. Artık gün geçtikçe daha çok çalışan, kurumsal bilgi ve sistemlerine kendi seçtikleri cihazlarla erişmeyi talep ediyor.

Devasa Veri Yükünün Kurumlara Getirdiği Zorunluluklar...

Bu noktada SAP mobil kullanıcılarına istedikleri yerden, istedikleri zamanda, istedikleri cihazla iş süreçlerine güvenli şekilde erişebilmeleri için uçtan uca mobil çözümler sunuyor. Bunun bir de müşteri ilişkileri yönetimi tarafı var ki, gerek sunulan hizmetin mobil alana kaydırılması ihtiyacı, gerek bu mobil kaynaklardan gelen devasa veri yükünün kurumlara getirdiği zorunluluklar, kurumları bunlarla başa çıkmalarını sağlayacak çözüm arayışlarına yönlendiriyor.

Biz SAP olarak sunduğumuz esnek, yenilikçi ve benzersiz teknolojilerle kurumların bu kaos ortamını avantaja dönüştürmesine ve rekabette öne geçmesine destek oluyoruz.” SAP’nin şu an 200 olan mobil uygulama sayısının yıl sonuna kadar 1000’e ulaştırılmasının hedeflendiğini belirten Chris McClain, yaptığı sunumda mobil uygulamaların sektörler özelinde kullanımına yönelik ilgi çekici demolara yer verdi.

Şirket Ne Kadar Büyükse Başa Çıkacağı Veri de O Kadar Büyük Oluyor

Konuşmasında dünyadan somut örneklere de yer veren Chris McClain, ABD’li bir perakende devinin her saat bir milyondan fazla müşteriye hizmet vermesi sonucu oluşan dijital verilerin toplandığı veri tabanının büyüklüğünün 2,5 petabyte’ın (2,5 milyar megabyte) üzerinde, yani Amerikan Ulusal Kütüphanesi’ndeki tüm kitapların toplamının 167 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi.

Rekabet Yarışında Avantaj Kazandırıyor

McClain, “Bu veri yığınının içerisinden anlamlı, şirket için önemli ve doğru kararları alabilmek için kullanılacak bilgiyi çıkartabilmek her geçen gün çok daha zor bir hale geliyor. SAP, bu noktada alışılmış teknolojileri bir kenara bırakarak, yenilikçi bellek-içi teknolojilerinin kullanılmasıyla şirketlerin rekabetçi avantaj kazanabilecekleri bir platform sunuyor. SAP HANA, şirketlere rekabette avantajlı duruma geçme imkanı sağlıyor” dedi.

Ahmet Kara
teknoloji

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR