GÜNCEL

Çocukları Sanatla Buluşturan Etkinlikler AKM'de!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 24.11.2022

AKM Çocuk Sanat Merkezi'nden çocuklar için birbirinden eğitici ve sanatsal atölye çalışmaları başlıyor!

Klasik müzikle tanışma atölyesinden ritim atölyesine, erken müzik atölyesinden ukulele atölyesine uzanan eğlenceli ve öğretici etkinlikler 28 Kasım-4 Aralık haftasında çocukları bekliyor!

İşte, Atatürk Kültür Merkezi'nde 28 Kasım - 4 Aralık haftasında çocuklara özel, öne çıkan etkinliklere dair detaylar. 

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

İçindekiler: AKM Çocuk Sanat Merkezi'nde Bu Hafta 

  1. Ukulele Atölyesi
  2. Ritim Atölyesi
  3. Erken Müzik Atölyesi
  4. Klasik Müzikle Tanışma Atölyesi 

AKM Çocuk Sanat Merkezi'ne Hangi Etkinlikler Var?

1. UKULELE ATÖLYESİ // 29,30 KASIM // 16.00, 16.30

  • AKM Çocuk Sanat Merkezindeki Ukulele Atölyesi, müziksever minikleri yepyeni bir enstrümanla tanıştırıyor. Ukulelenin temel akorlarını ve parmak kombinasyonlarını öğrenen çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söylüyor.
  • Her atölyede yepyeni bir şarkıyla tanışan çocuklar doyasıya eğlenirken, aynı zamanda geniş bir ukulele repertuvarına da sahip oluyor.

2. RİTİM ATÖLYESİ - 29, 30 KASIM // Saat: 11.00, 14.00

  • Ritim Atölyesi, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, sonrasında toplu olarak oluşturdukları ritim grupları ile çalınan müziğe eşlik ediyor.
  • Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için güzel bir fırsat yaratıyor.

 

3. ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 29,30 KASIM // 12.00, 15.00

  • Çocukları erken yaşta müzikle tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere pek çok çalgıyı küçük sanatçıların hayatına sokuyor.

Çocukları Sanatla Buluşturan Etkinlikler AKM de

  • Çocuklar bu sayede hem ritim duygularını geliştiriyor hem de bir orkestranın parçası olma, el-göz- beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor.
  • Eğitmen Eda Kocatürk’ün yönetimindeki atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyun ve müzik aracılığıyla keyiflerine keyif katıyor.

4. KLASİK MÜZİKLE TANIŞMA ATÖLYESİ // 4 ARALIK KASIM // 11.00, 12.00

  • Atatürk Kültür Merkezi Aralık ayı boyunca çocukları Klasik Batı Müziği’nin en önemli bestecileri ve en önemli eserlere sahip isimleriyle buluşturacak. Atölyelerin ilki 4 Aralık günü Johann Sebastian Bach ile başlayacak.
  • 40 dakika boyunca çocuklarla klasik müziği, bestecileri ve bestecilerin ünlü eserlerini buluşturacak olan atölyeler Eğitmen Neşe Oğuzsoy önderliğinde ve Uğraş Durmuş ile Atılgan Kaplanoğlu’nun eşliğiyle gerçekleştirilecek.
  • Klasik Müzikle Tanışma Atölyeleri ile çocuklar klasik müzik eserlerinden örnekleri canlı olarak dinleyecek, bestecileri daha yakından tanıyacak ve eserlere söz, hareket, vücut perküsyonu ve oyunlarla eşlik ederek müzik estetiklerini ve müzik repertuvarlarını geliştirme fırsatı yakalayacak.

Konular :

#AKM Çocuk Sanat Merkezi #AKM Atölye Etkinlikleri #Çocuk Atölyeleri 

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR