GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metin Feyzioğlu ile Görüştü

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 16.08.2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Metin Feyzioğlu ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Feyzioğlu, merak edilen konuşmasını 10 dakika gibi kısa bir sürede sonlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben "Zatıaliniz bu püskürtme hareketinde büyük bir liderlik örneği göstermiştir. Sizin televizyonda yaptığınız açıklamayı dinlediğimizde de yüreğimiz ferahladı ve bu girişimin püskürtüleceğini anladık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Feyzioğlu'nun ardından yaptığı konuşmada "Türkiye Barolar Birliği'ne şahsım ve milletim adıma teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray’da Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Ziyaret 2 yıl önceki “Feyzioğlu-Erdoğan kavgasının” ardından bir ilk olma özelliği taşıyor. Ziyarette ilk sözü Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu aldı. Yaklaşık 10 dakika konuşan Feyzioğlu konuşmasına “15 Temmuz gecesi televizyonda Cumhurbaşkanımızı izlerken yüreğimiz ferahladı” diye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Feyzioğlu’na yine ‘teşekkürle’ karşılık verdi.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konuşmasında “15 Temmuz’da bir büyük felaketin eşiğinden döndük. Sizin de isabetle işaret ettiğiniz gibi tehlike geçmemiştir. FETÖ sadece bir araçtır. Bu örgütün arkasındaki güçler. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya ve bu bölgede yaşanan menfaat çatışmaları olduğu gibi durmaktadır. İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir. İstisnasız 79 baro 15 Temmuz gecesi çatışmalar devam ederken demokrasiden yana tavrımızı ortaya koyduk. Bir şey daha söyleyeyim. Sizin ve sayın Başbakan’ın açıklamalarını dinlediğimizde bu girişimin püskürtüleceğine inancımız arttı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Feyzioğlu’nun kulağına eğilerek bir şeyler söylediği gözlendi.

Feyzioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlişkide olduğumuz 72 ulusararası meslek örgütüne olayın aslını anlatan yazılarımızı gönderdik. Etkili olduğunu düşünüyorum. O günden bugüne sayın Adalet Bakanımız ve bürokratlarımızla yakın şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda adalet bakanlığımızla Barolar Birliği’nin oluşturduğu koordinasyon kurulu soruşturmalarda yaşanan aksaklıklar için aralıksız mesai yapıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanım FETÖ'nün en çok istediği suçlunun suçsuzdan ayrılmaması ve böylece gerçek FETÖ mensuplarının da uzun vadede kurtulmasıdır. Adil yargılanma, savunma, hukukun üstünlüğü haklarına azami özen gösterilmelidir. Bunu önlemenin yolu sizin ve sayın Adalet Bakanı ve Başbakan’ın da sıklıkla izahat ettiği üzere devletin hukuka uygun davranıyor olmasıdır. Suçsuzluk karinesi haksız yere lekelenmeme vatandaşların menfaati için saygı gösterilmesinde fayda vardır.

Bu hakların ihlali FETÖ’ye ve bölücü örgüte yarayacaktır. Biz avukatların savunma görevini yapması suçlunun suçsuzdan ayrılmasını sağyalacaktır. Bu noktada Türkiye Barolar Birliği olarak ABD’nin başkentinde Uluslar arası barolar birliği toplantısına katılacağız. Konuyu sayın adalet bakanımıza da açtık. İzahat ettik. 2.5 milyon avukatı temsil eden bu örgüte önde gelen yetkililerle ABD yüksek hakimliği Türkiye lobisi üyeleriyle görüşme imkanına sahip olacağız. Ben adalet bakanımıza ve dışişleri bakanımıza bu konuda verdikleri destek için teşekkür ediyorum.

Vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla gurur duyacaklardır. Sinsi yapıların planları boşa çıkacaktır. 15 Temmuz sonrasının kuvayı milliye ruhunun ve yapıcı ortamanın bir daha bozulmamak üzere sürdürülmesini ve hakim kılınmasını diliyoruz.”

BOZDAĞ: YARGI DARBEYE KARŞI DURDU

Feyzioğlu’nun ardından kürsüye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geldi. Bozdağ da barolar başta olmak üzere yargı camiasına 15 Temmuz’daki tutumları için teşekkür etti. Bozdağ “Bundan önceki darbe girişimlerinde yargı içinde de darbecilere biat eden bir hukuk anlayışı vardı. Bu dönemde ise yargı çok açık biçimde darbeye karşı durdu” dedi.

Erdoğan da konuşmasına TBB'ye teşekkür ederek başladı.

ERDOĞAN: BAROLAR BİRLİĞİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasına Barolar Birliği’ne teşekkür ederek başladı. “Barolar hukukun üstünlüğü yanında yer almıştır” diyen Erdoğan “TBMM’yi Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ni ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bu sürecin ardından ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği yönetimine şahsım ve milletim adıma teşekkür ediyorum. Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir. Ülkemize savaş açan darbecilerle mücadele ilk andan itibaren hukuk içerisinde yürütülmüştür” dedi.

Darbe girişimi karşısında batı dünyasının bakış açısını da eleştiren Erdoğan “Af örgütü bazı şeylerden endişe ettiğini söylüyor. Önce gelip TBMM nasıl vurulmuş onu görün. Sorduğunuz zaman insan hakları diyorlar ama onlar asaletten nasibini almamış milletler” diye konuştu.

İdam ve OHAL tartışmalarına da değinen Erdoğan “Bizim yaşadıklarımızı yaşasalar idam cezası da getirirler, OHAL de ilan ederler. Fransa’da OHAL 9 aydır devam ediyor. Bizde daha 3 ay olmadı tartışması yapılıyor. Baider-Meinhof çetesi eylemlerine maruz kalan Almanya’nın Hessen Eyaleti’ne idam cezası halen yasalarda vardır” dedi.

Sözcü

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR