GÜNCEL

Erdoğan: 'Musul konusunda B ve C planlarımız var'

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 17.10.2016

Erdoğan Operasyonda da masada da olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonuyla ilgili; "350 kilometre sınırım var. Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan doğabilecek neticelerden sorumlu değiliz. Operasyonda da olacağız masa da olacağız" dedi.

Uluslararası Hukuk Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Milletinin temsilini üstlenmiş bir cumhurbaşkanı olarak sınırlarımızdaki terör olaylarına sessiz kalamazdık. Bizim Suriye'ye sınırımız 911 km'dir. Bize nasıl gidersiniz dediler, kusura bakmasınlar biz gideriz.

Eğer biz terör tehditi altındaysak kusura bakmayın biz oraya gireriz. Önce Cerablus'tan başladık. Ardından RAi'ye girdik. Hamdolsun bu gece de Dabık temizlendi. Bakın biz oraya kimseyi götürmüyoruz. Oranın kendi vatandaşı tekrar oraya yerleşiyor.

Bize Münbiç'te söz verdiler. PYD ve YPG'den temizlemezseniz sizinle ortak hareket edemeyiz dedik. Bu sabah bile tekrar ifade ettik. Biz ABD ile stratejik ortağız sen bizimle değil terör örgütü ile hareket edeceksin. Bunun hukukla bir alakası yok. Bundan dolayı adaletin olmadığı yerde zulüm oluyor.

"Ben nasıl buraya girmeyeyim"

Şimdi Musul başladı. Ne diyorlar Türkiye Musul'a girmesin. 350 km Irak ile sınırım var. Ben nasıl buraya girmeyeyim. Buradan tehdit altındayız. 14 sene önce Saddam gel mi dedi bunlara. Oraya kan gövdeyi nasıl götürdü.

Bizim Suriye'ye olan sınırımız 911 kilometredir. Fakat Suriye ile yakından uzaktan alakası olmayanların Suriye'ye girmesi hak, bize gelince, 'Sizi katil Esed çağırmadı ki nasıl oraya gidersiniz?' diyorlar. Kusura bakmayın gideriz. Çünkü eğer biz terör tehdidi altındaysak eğer bizi o ülke havan toplarıyla, roketlerle tehdit ediyorsa gideriz. Bunun hukukta zaten tabirlerini siz daha iyi bilirsiniz. Nefsi müdafaa mı dersiniz ne derseniz deyin. Ve girdik.

"Bir zahmet Misak-ı Milli'yi okurlar"

Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan doğacak sonuçlardan biz sorumlu değiliz. Biz operasyonda olacağız, masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün değil. Çünkü bizim için burada bir tarih yatıyor. Bir zahmet Misak-ı Milli'yi okurlar ve bizim buradaki tarihimizi daha iyi anlarlar.

"Kimse Başika'dan çıkmamızı beklemesin"

Başika'dan çıkın diyorlar. Kimse Başika'dan çıkmamızı beklemesin. En başından beri terör örgütü ile savaşan biziz. Eğer biz orada eğitim vermeseydik orada terör örgütleriyle savaşacak bir kadro bulamazdık.

Dünya Gazetesi

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR