GÜNCEL

Ev Hanımları İçin Ücretsiz Sertifikalı Eğitim

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 20.01.2015

Ev Hanımları İçin Eğitim

Finansal Okuryazarlık Eğitimi Nedir?

Finansal farkındalık ile finansal okur yazarlık günümüzde duyulmaya başlayan yeni kavramlar.

Kendi Paranızı En Akıllıca Nasıl Değerlendireceğinizi Biliyor musunuz?

Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Devrim Dumludağ’ın yürüteceği programda ev hanımlarının günlük hayatta karşılaştığı ekonomik göstergelerden yola çıkılarak, ev ekonomisi ve temel bankacılık kavramları ile tasarruf etmenin yolları işlenecek.

Finansal Okuryazarlık Nedir?

Finansal okuryazarlık, aslında ülkemiz için yeni bir kavram: Kişilerin kendi parasının yönetiminde bilgiye dayanarak karar vermeleri ve birikimlerini akıllıca değerlendirip, bütçelerini doğru yönetebilme yetkinliğine sahip olabilmeleri anlamına geliyor

Finansal okuryazarlık, bir kişinin paranın kullanımı ve yönetimi hakkında bilgiyle değerlendirme yapması ve etkili karar vermesidir. Böylece, bireylerin gelirlerini, birikim ve yatırımlarını akıllıca değerlendirip, bütçelerini doğru yönetebilme yetkinliğine sahip olabilmesidir.

Finansal okur yazarlık günümüzde önemli bir gereksinim haline geldi. Neden mi?İşte sebepleri:

•Finansal piyasalardaki gelişmeler, nüfus ile ilgili değişimler, ekonomik ve idari değişikliklerin hepsi finansal eğitimin önemine işaret ediyor.

•Anketler, bir çok ülkedeki tüketicilerin yeteri finansal alt yapıya ya da anlayışa sahip olmadığını ve bu eğitime olan ihtiyaçlarını azımsadığını gösteriyor.

•İnsanları eğiterek, paralarını nasıl yönetmeleri gerektiğini bilmeleri, piyasada sunulan geniş finansal ürün ve hizmetler arasından seçim yapabilmelerini ve gelecek için birikim yapabilmelerini sağlamaktadır.

Finansal okuryazarlık eğitiminde ayrıca bankacılık sisteminin işleyişi ve bankaların günümüz dünyasındaki yeri hakkında da katılımcılara bilgiler verilecek. Böylelikle gündelik hayatta pek çok ürün ve hizmetinden yararlandığımız bankaların reel ekonomiye etkileri daha fazla görünür hale gelecek. Belirli zaman aralıklarında devam edecek programda tüm katılımcılara sertifika da verilecek.

Eğitim Programı Şöyle:

15 Şubat 2014 Cumartesi, 10:00 – 14:00

8 Mart 2014 Cumartesi, 10:00 – 14:00

Rezervasyon zorunlu olup, sınırlı sayıda katılımcı kabul edilebilecektir.

Eğitim ücretsizdir.

Rezervasyon için: Adınızı, soyadınızı ve cep telefonu numaranızı içeren bir maili muze@isbank.com.tr adresine göndermeniz gerekmektedir.

Detaylı bilgi için 0212 511 18 04 numaralı telefonu arayabilirsiniz.


Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR