GÜNCEL

Fenerbahçe Üniversitesi YÖK'ten Sonra TBMM'den de Onay Aldı!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 16.11.2016

 Fenerbahçe Üniversitesine TBMMden onay çıktı

Fenerbahçe Üniversitesi’ne TBMM’den onay çıktı

İstanbul'da Fenerbahçe Üniversitesi kurulmasına yönelik tasarı TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı.

Fenerbahçe Üniversitesi’ne TBMM’den onay çıktı

Fenerbahçe’nin yıllardır hayalini kurduğu üniversite projesi için önemli bir gelişme yaşandı. TBMM Genel Kurulu, İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulması teklifine onay verdi. İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi’nin yanı sıra Ayvansaray Üniversitesi’nin de kurulmasına onay çıktı.

Fenerbahçe Üniversitesi'ne YÖK’ten Onay Çıkmıştı

Fenerbahçe, üniversitenin açıklası için Mart ayının ortasında Yüksek Öğretim Kurumu’ndan (YÖK) onay almıştı.

YÖK’ten Fenerbahçe’ye gönderilen açıklamada, “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın İstanbul’da Fenerbahçe Üniversitesi kurulmasına ilişkin teklifi adı geçen vakıf yetkililerinin Yükseköğretim Genel Kurulunda yaptıkları sunum sonrasında uygun bulunarak kabul edilmiştir.

Üniversitenin kuruluş kanunu TBMM Genel Kurulundan geçtikten sonra Resmi Gazetede yayımlanmasına müteakip tüzel kişilik kazanacaktır. Yükseköğretim Kurulu olarak, aldığımız kararın yükseköğretimimiz, Fenerbahçe Kulübü camiası ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.” ifadelerine yer verilmişti.

Sözcü

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR