GÜNCEL

İmmunoterapi ile Kanseri Yendi

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 05.04.2018

İmmunoterapi ile Kanseri Yendi

Funda Çakıcı kolon kanserine yakalandı, tedavi gördü. 6 ay sonra kanser bu kez karaciğerine sıçradı. Çakıcı, İstinye Üniversite Hastanesi Liv Hospital Bahçeşehir’de Prof. Dr. Nuri Faruk Aykan’ın uyguladığı 40 dakikalık immünoterapi sayesinde sağlığına kavuştu.

İstanbul’da yaşayan 54 yaşındaki Funda Çakıcı’ya 2 yıl önce kolon kanseri teşhisi konuldu. Çakıcı, ameliyat oldu, 6 ay kemoterapi gördü. Tam hastalıktan kurtuldum diye sevinirken bu kez kanserin karaciğerine sıçradığını öğrendi. Farklı tedavilerle ilgili araştırma yapan Funda Çakıcı immünoterapi yöntemini öğrendi. Çakıcı’ya gittiği İstinye Üniversite Hastanesi Liv Hospital Bahçeşehir’de Medikal Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nuri Faruk Aykan tarafından immünoterapi tedavisi uygulandı.

Tedavinin üzerinden 13 ay geçti ve Çakıcı bugün kansersiz bir birey olarak hayatına devam ediyor. İmmunoterapi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nuri Faruk Aykan şunları söyledi: “İmmünoterapi kanser hücrelerinin büyümesini durdurarak, vücudun diğer kısımlarına yayılmasını engelliyor. Her hasta immünoterapiye uygun olmayabiliyor. Bu nedenle önce hastamız duyarlı mı, değil mi diye patoloji raporunda bir takım testlere baktık ve bunlar uygun çıktı. İmmunoterapiye uygun çıkma oranı yüzde 10’dur. O yönden şanslı bir hastamızdı. Kanser hücreleri immün sistem üzerinde baskı yapıyordu. Kanser hücresi, kendisine hücum eden T lenfositlerine duvar örer. İşte biz uyguladığımız tedavi ile bu duvarı yıktık.”

‘HİÇ PES ETMEDİM’

Sağlıklı bir hayata 'merhaba' diyen Funda Çakıcı ise tedavi sürecini şu sözlerle anlattı: “Önce immünoterapinin ne olduğunu araştırdım. Çünkü kemoterapi nedeniyle bir takım sıkıntılar yaşamıştım. Doktorum tedavide saç dökülmesi olmayacağını, ilaçlar doğrudan kanserli hücreye hücum ettiği için başka organlarıma zarar gelmeyeceğini söyledi. Zaten damar yolundan 40 dakikalık bir ilaç alımının ardından gündelik hayatıma sorunsuz bir şekilde dönebiliyordum. Kanser ile mücadele eden herkese tavsiyem şu; asla pes etmesinler ve immünoterapiye uygunluk testi yaptırsınlar.”

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR