GÜNCEL

İngiltere'den, Eğitim Almak İsteyen Türk Öğrencilere Burs İmkanı!

Aysegul Baran Ayşegül BAŞARAN
Yayın : 01.02.2023

11 Şubat, tüm dünyada Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü olarak kutlanıyor. Bu kapsamda, British Council’ın University of Warwick ve University of St Andrews işbirliği ile hayata geçirdiği Bilimde Kadın STEM bursları ve Birleşik Krallık’tan farklı uzmanlıklardaki 18 üniversitenin sağladığı GREAT bursları, İngiltere'de yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere eşsiz bir fırsat sunuyor. 

İngiltere'nin Önde Gelen 16 Üniversitesinden, Türk Öğrencilere Burs

British Council, 2023-24 akademik yılında İngiltere'de eğitim almak isteyenlere GREAT bursları ve Bilimde Kadın STEM bursları ile destek sunuyor. Toplamda 18 üniversiteden çeşitli alanlarda sağlanan burs imkanları, yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler için hem finansal hem de özel destekleri kapsıyor.

 Birleşik Krallıkta Eğitim Almak İsteyenlere Burs İmkan

 Türkiye’den En Az 21 Öğrenciye, İngiltere'de Burs Fırsatı!

Mühendislik, sağlık, biyoteknoloji, çevre çalışmaları ve sürdürülebilirlik alanlarında kadınlara teşvik

British Council’ın, İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden University of Warwick ve University of St Andrews iş birliği ile hayata geçirdiği Bilimde Kadın STEM bursları, Türkiye’den en az beş kadın öğrenciye hayallerini gerçekleştirme fırsatı sağlıyor.

Burs Başvuruları Nasıl Yapılacak?

STEM alanında eğitimleri için finansal desteğe ihtiyaç duyan, gelecek nesillere STEM'de kariyer yapma konusunda ilham vermek isteyen kadınlara açık olan burslara, University of Warwick ve University of St Andrews’un web siteleri üzerinden başvurulabiliyor.

İlgi alanına uygun bölümde eğitim ve 10.000 Sterlin burs desteği

Burslar, mühendislik, sağlık, biyoteknoloji, çevre çalışmaları ve sürdürülebilirlik alanlarını kapsıyor ve öğrenim ücretleri, aylık maaş, seyahat masrafları, vize ve sağlık sigortası ücretlerinin yanı sıra anne olan bursiyerler için özel destekleri ve İngilizce dil desteğini de içeriyor.

Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü 

Üçüncü yılında olan burs programı, STEM alanında kız çocukları ve kadınlar için fırsatları artırmayı ve STEM konularında kariyerlerini daha da geliştirmelerine imkan tanımayı amaçlıyor. 

Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü

 

İngiltere'de Hangi Üniversiteler Yüksek Lisans Bursu Veriyor? 

Aralarında Cardiff University, Edinburgh Napier University, Goldsmiths, University of London, Nottingham Trent University, Oxford Brookes University, Teesside University, University of Edinburgh, University of East Anglia, University of Glasgow, University of Hull, University of Stirling, University of York, Liverpool John Moores University, University of Manchester, University of Bradford ve Anglia Ruskin University’nin bulunduğu İngiltere'nin önde gelen 16 üniversitesi, Türkiye’den öğrencilere burslar sunuyor.

Hangi Programlara Burs Veriliyor?

Adalet ve hukuk ve iklim değişikliği alanlarına verilen spesifik burslar dışında, farklı ilgi alanlarına uygun bursların da yer aldığı GREAT burs programında, yüksek lisans eğitim ücretini karşılamak üzere her öğrenciye 10.000 Sterlin veriliyor.

Burs Başvuraları Ne Zaman?

Üniversitelerin kendi web siteleri üzerinden yapılan başvuruların son günleri, Mart ve Haziran 2023 arasında değişiklik gösteriyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilerle, başvuruların değerlendirilmesinin ardından üniversiteler tarafından iletişime geçiliyor.

Yüksek Lisans Burs Programı İçin Başvuru Koşulları Ne?

Başvuru koşulları arasında, Türkiye vatandaşı olmak ve üniversitedeki bir lisansüstü programının tüm şartlarını yerine getirerek kabul almış olmak yer alıyor.

Konular :

İngiltere'den burs, GREAT bursları, bilimde kadın STEM bursları, yüksek lisans eğitimi, yüksek lisans eğitim bursu 

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR