GÜNCEL

İnternet neden yavaş?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 23.12.2016

İnternet neden yavaş

İnternet neden yavaş?

İnternet neden yavaş sorusuna BTK ne zaman cevap verecek? 23 Aralık'ta sosyal paylaşım sitelerinde ve internette meydana gelen yavaşlama kullanıcıların dikkatinden kaçmadı. Yavaşlamanın ardından sosyal medya kullanıcıları "Twitter'a erişim engellendi mi" sorusunu sormaya başladı.

22-23 Aralık tarihlerinde sosyal paylaşım sitesi Twitter ve Facebook'un yanı sıra popüler video sitesi olan Youtube'a erişim sıkıntısı yaşandı. İnternette meydana gelen yavaşlama ile ilgili BTK'dan henüz bir açıklama gelmezken kullanıcılar sosyal paylaşım sitelerine erişim için farklı alternatifler denemeye başladı.

Girilmek istenen sitelere BTK tarafından erişim engeli kararının olup olmadığını sorgulamak isteyen kullanıcılar BTK'nın sorgulama sayfasına yöneldi.

İnternet neden yavaş?

BTK'nın resmi internet adresinde yer alan bilgilere göre Twitter'a erişim engeli bulunmuyor.

Erişim engeli sorgulama adresi: "eekg.btk.gov.tr"

Geçtiğimiz günlerde de yavaşlamıştı

19 Aralık’ta Rusya’nın Ankara Büyükelçisi olan Andrey Karlov’a silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından internete meydana gelen yavaşlama “sosyal medya sitelerine erişim yasaklandı mı” sorularına neden oldu.

Ankara’da yaşanan olayda Rus Büyükelçi Andrey Karlov uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybederken Facebook, Twitter, Instagram ve Youtube gibi sosyal medyalara erişim kısıtlandı. Sosyal medya sitelerine erişim tamamen engellenmezken enformasyon kirliliğini önlemek amacıyla bu sitelere erişimin yavaşlatıldığı öne sürüldü.

Erişim engeli yok yavaşlama var

Facebook, Youtube, Twitter ve Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde meydana gelen yavaşlamanın nedeni olarak Ankara’da yaşanan silahlı saldırı gösterilirken erişimin tamamen engellenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi.

Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonun ardından silahlı saldırıyı düzenleyen şahıs etkisiz hale getirilirken soruşturmanın tamamlanmasının ardından sosyal paylaşım sitelerine erişimin normal hızına kavuşacağı iddia edildi.

Konu ile ilgili Bilgi Teknolojileri Kurumu’ndan herhangi bir açıklama yapılmazken Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin ilerleyen saatlerde normal hızına kavuşması bekleniyor.

CNN Türk

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR