GÜNCEL

Kamuda İzinler Ne Zaman Başlayacak?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 08.08.2016

Devlet Memurları Ne Zaman İzin Yapacak

Devlet memurları, yıllık izne ne zaman çıkabilecek?

Kamuda İzinler Ne Zaman Açılacak? Gözler Bakanlar Kurulu Kararlarında

İzinler ne zaman açılacak sorusu bugün toplanan Bakanlar Kurulu'nun en önemli maddeleri arasında yer alıyor. Saat 12:20de başlayan Bakanlar Kurulu'nun 17:00 civarında sona ermesi bekleniyor. Yıllık izinler ili ilgili kararın ise Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanması bekleniyor.

Kamuda İzinler Ne Zaman Açılacak?

Gündemi en çok meşgul eden konuların başında izinlerin ne zaman açılacağı geliyor. 15 Temmuz sürecinin ardından başlatılan işlemlerde ilk olarak 18 Temmuz’da OHAL kararı alınmış ardından tüm çalışanların izinleri durdurulmuştu. İzinde olan çalışanlar ise görevlerinin başına çağrılmıştı. Binlerce çalışan izinlerin iptal kararının üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesinin üzerine yapılacak açıklamaları bekliyor. Özellikle yaz tatili için plan yapanlar ve turizm işletmeleri izinlerin açılacağı tarihi dört gözle bekliyor.

Binali Yıldırım izinlerin durdurulmasının ardından yaptığı açıklamada, “18 Temmuz tarihinde durdurulan izinler çok uzun süreli olmayacak. OHAL kararı devam etse de FETÖ ile ilgili adımların atılmasının ardından izinler yeniden açılacak. Vatandaşı mağdur etmek gibi bir düşüncemiz yok. Amaç FETÖ’cüleri kamu kurumlarından temizlemek” ifadelerini kullanmıştı.

Bugün saat 12.20’de başlayan Bakanlar Kurulunda görüşülecek konuların başında memurların iptal edilen izinleri yer alıyor. Bakanlar Kurulu’nun sona ermesinin ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

İCTR

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR