GÜNCEL

Kanserojen Hileli Ürünler Hala Raflarda!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 04.02.2017

Kanserojen Hileli Ürünler Hala Raflarda

Akıllardaki soru: Kanserojen hileli ürünlerneden hala raflarda?

Sözcü gazetesinden Bora Erdin'in haberine göre, içeriğinde kansere davetiye çıkaran etil metil ester bulunan BİM Sırım Sızma zeytinyağı hâlâ raflarda. Haberde, 2014 yılında ithal edildiği anlaşılan pirincin ise eksik tartıyla A 101'de raflarda olduğuna dikkat çekildi.

Hileli ürüne yaptırım yok

Türkiye'de hileli ürüne herhangi bir yaptırım uygulanmadığı bir kez daha tescillendi. Türkiye'nin en büyük zincir marketi olan BİM'in raflarını süsleyen ve Sırım markasıyla satılan zeytinyağı insan sağlığı için oldukça zararlı. Bunu biz değil Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı söylüyor.

Kanserojen BİM Sırım Sızma Zeytinyağı

2010 yılında etil metil ester içerdiği ortaya çıkan BİM Sırım Sızma, 2015 yılında yine aynı değerlerden denetime yakalandı. Bakanlık geçtiğimiz yıl da BİM'in bu ürününü tağşiş yapılmış ürünler listesine koydu.

Ancak nasıl olduysa hile yapılan bu ürünler bakanlığın internet sitesinden kaldırıldı. Manisa'da BİM adına şişelenen zeytinyağını sağlık için alanlar, aslında zararlı kanser yapan bir ürüne sahip oluyor. Uygun fiyatla satıldığı için dar gelirli vatandaşın seçtiği bu ürün, etil metil ester içeriği ile kansere davetiye çıkarıyor.

Hemen her yıl denetime takılan sahte ve zararlı bu zeytinyağının fiyatı ise piyasada bulunan kaliteli ürünlerle neredeyse aynı.

A101 bu hafta pirinçte büyük indirim yapt

KİLOGRAM ALDATMACASI

Bir diğer zincir marketlerden A101, bu hafta pirinçte büyük indirim yaptı. İndirimi gidilen ürün ise ithal yasemin kokulu pirinç.

Mersin merkezli bir şirketin A101 adına paketlediği pirincin üzerinde ithal olduğuna dair hiçbir ibare yer almıyor. 2014 yılında ithal edildiği anlaşılan pirinç nasıl olduysa 3 yıldır satılamadığı için raflara kampanyalı olarak girdi.

Bunca şaibenin yanında üzerinde 1 kilogram olduğu belirtilen ürünü “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği”ne uygun bir terazide tarttığımızda pirinç paketlerinin 920 ile 980 gram arasında ağırlığa sahip olduğu ortaya çıkıyor.

Bora ERDİN

Sözcü

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR