GÜNCEL

Kılıçdaroğlu: "İktidar sağda solda aramasın, kendileri FETÖ’cü"

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.09.2017

Kılıçdaroğlu iktidar sağda solda aramasın kendileri fetöcü

Kılıçdaroğlu Akşener’e ‘sahip çıktı’: İktidar sağda solda aramasın, kendileri FETÖ’cü

CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, hükümet kanadından gelen ‘FETÖ’ eleştirilerine karşı yeni parti hazırlığındaki Meral Akşener’e sahip çıktı: “İktidarın sağda solda FETÖ’cü aramasına gerek yok. Kendileri FETÖ’cü zaten.”

‘Hırsızın ödüllendirildiği bir süreci yaşadık’

CHP lideri, Fox Tv yayınında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

‘Bunun hesabı sorulmayacak mı?’

Eski MHP’li Meral Akşener’in siyasete uzun yıllarını verdiğini ve Akşener’e de diğer siyasilere olduğu gibi saygı göstereceklerini aktaran CHP lideri, hükümete yüklendi: “İktidarın sağda solda FETÖ’cü aramasına gerek yok. Kendileri FETÖ’cü zaten. Aynı menzile yürüyenler bunlar değil mi? ‘Ne istediler de vermedik’ diyen bunlar değil mi? Sırtı kalın olanlar, iktidara yakın olanlar dışarıda. Gariban olanların tamamı içeride. Şunu bunu FETÖ’cülükle suçlamanın manası yok. Yakalarsınız. Adalete teslim edersiniz. Bağımsız yargı karar verir. Bizi Ergenekoncu yapmışlardı şimdi FETÖ’cü diyorlar. İdam olsaydı o paşaları asacaklardı. AK Parti’ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. ‘O davaların savcısıyım’ diyen kişi vardı. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Bank Asya’ya para yatıranı içeri atıyorsun, Bank Asya’nın kurulmasına izin verene dokunmuyorsun.”

‘Güngör bırakmalı’

Kılıçdaroğlu son dönemde partisiyle sıklıkla polemiğe giren Danıştay Başkanı Zerrin Güngör için “Tarafsızlığını kaybetmiştir, bırakması lazım” dedi.

‘Hırsızın ödüllendirildiği bir süreci yaşadık’

CHP lideri eski bakan Zafer Çağlayan ‘Sarraf davası’na sanık olmasıyla ilgili şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanının başka ülkede yargılanmasına üzülüyoruz. Dosyalar geldi, bu dosyalar kapatıldı. Yüce Divan’a gidecekti, ‘Yargılandım, aklandım’ deme hakkı olacaktı. Türkiye’den ödünler istenebilir. Hırsızın ödüllendirildiği bir süreci yaşadık.”

‘Dört yıl içinde çözemezsem siyaseti bırakacağım’

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Terör örgütüyle masaya biz oturmadık. Önce zemin. Nerede çözülecek bu? Meclis’te. Milli irade orada. Birlikte çözeceğiz. Kapalı kapılar ardında olmaz. 15 yılda çözemediler, hala koşturuyorlar. Ben net söylüyorum. Dört yıl içinde çözemezsem siyaseti bırakacağım. Terör olayını bitireceğim.”

‘Sezgin Bey üzerinden bize saldırıyorlar’

Silahlı insansız hava aracına (SİHA) ilişkin sözleri nedeniyle soruşturma başlatılan CHP’li vekil Sezgin Tanrıkulu’na destek veren Kılıçdaroğlu, “Eğer bunlar terörist ise neden tutuklanmıyor. Sezgin Bey üzerinden giderek ‘CHP, PKK’ya destek veriyor’ diyorlar. Sezgin Bey üzerinden bize saldırıyorlar. Sezgin Bey ile konuştum. Olay yerinin yakınındaki bir muhtar bilgi verdi. Öldürülenlerden bazıları iş adamı zaten. Gizli kapaklı insanlar değil, piknik yapıyorlar orada. Terör örgütüne destek olabilirler, terörist olabilirler ama orada silah olması lazım. O da yok” diye konuştu.

‘Oğlum askere gidiyor’

ODTÜ’deki ağaçları yok etmenin çok acı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’nun yarın Sivas’taki birliğe teslim olarak askerlik yapacağını söyledi: “Çocuğum bedelli askerlik yapabilirdi. Ama siyaset yapan biri olarak vatandaş nasıl askerlik yapıyorsa öyle yapması gerektiğini söyledim.”

Fotoğraf: DHA

Kaynak: Diken

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR