GÜNCEL

Kış Şimdi Başlıyor!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 20.01.2015

Kis Simdi Geliyor

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, ocak ayının sonundan itibaren havaların tekrar soğuyacağını söyledi. Habertürk’e konuşan Köse, “Kış tamamen başlayacak, mart sonuna kadar devam edecek. Bu zaten olması gereken normal bir durum. Geçtiğimiz senelerden farkı eskisi gibi bol yağışlı bir kış olması’’ diye konuştu.

Köse, kendisine atfen yayılan “20 yılın en soğuk kışı olacak” iddiasının da doğru olmadığını, kendisinin böyle bir ifade kullanmadığını söyledi.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Yüksel Yağan ise Önümüzdeki günlerde normal kış koşullarının gerçekleşeceğini belirtti, “50 gün sürecek en soğuk kış ile ilgili hiçbir ciddi kaynaktan bir rapor ya da bilgiye rastlamadık’’ dedi.

Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Orhan Şen ise “Bırakın 20 yılı, son 20 günün soğuğu bile olmaz. Ayın 30’undan önce de İstanbul’da kar olmaz. Anadolu’da ise kar zaten her zaman olduğu gibi yağar’’ dedi. Orhan Şen, bu hafta içinde yoğun sis yaşanacağını kaydetti. Meteoroloji yetkilileri, gelecek hafta sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini açıkladı.

Kaynak: Sözcü

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR