GÜNCEL

Komutan Aksakallı'ya Kurulan Komplo

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 05.08.2016

Komutan Aksakallıya Kurulan Komplo

İşte, darbecilerin Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı'ya kurduğu komplo

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'ya kurulan komplonun görüntüleri kameraya yansıdı.

15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı Komutanı Zekai Aksakallı'ya kurulan komplo kameralara böyle yansıdı. Mete Yarar, Habertürk'te görüntüler eşliğinde o anları anlattı. Mete Yarar, darbeci hainlerin iki araçla Aksakallı'nın önünü kestiğini ve Zekai Paşa'yı rehin almak için cuntacıların silah çektiğini söyledi.

İşte, darbecilerin Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı'ya kurduğu komplo

Zekai Aksakallı Paşa'nın Özel Kuvvetler'deki bütün personelin cebine koyduğu 8 emiri canlı yayında açılayan Mete Yarar, son emrin şahadet olduğunu söyledi. Mete Yarar Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın darbecilerden nasıl temizlendiğini şu ifadelerle anlattı:

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Semih Terzi'yi öldürmesinden önce, Semih Terzi Silopi'den bir tabur özel kuvvetler personelini yanında getiriyor. Fakat Semih Terzi'nin getirdiği taburdan iki grup ayrılıyor. Durumdan kuşkulanan bir grup Silopi'den geldikleri uçağın indiği havaalanında Semih Terzi'nin yanından sıyrılıp gizleniyor ve Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı Paşa'yı arıyor. Zekai Paşa onlara hemen havaalanını ele geçirmeleri emrini veriyor ve o grup havaalanını kontrol altına alıyor. Helikopterlerin ve uçakların iniş ve kalkışlarına engel oluyor. Bir diğer grup ise şehit Astsubay Halisdemir'i ve yaşananları görünce geri çekilip durumdan şüphelenip hemen Zekai Paşa'yı arıyor. Zekai Paşa bu gruba da "Hemen Özel Kuvvetler Karargahı'nı ele geçirip içerideki kendileriyle birlikte gelip karargaha girenleri öldürmeleri" talimatını veriyor. O ekip Zekai Aksakallı'nın emriyle karargahı ele geçiriyor ve darbeci özel kuvvetler ekibini öldürüyor.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar darbe girişimi ve sonrasında yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Zekai Aksakallı Paşa'nın Özel Kuvvetler'deki bütün personelin cebine koyduğu 8 emri canlı yayında açıklayan Yarar, son emrin şehadet olduğunu söyledi.

Kaynak: Habertürk

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR