GÜNCEL

Liseye Girişte Örnek Sorular Yayımlandı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 28.12.2017

Liseye Girişte Örnek Sorular Yayımlandı

İşte Yeni Lise Giriş Sınavına Dair Örnek Soruları ve Cevapları

Liseye Giriş Sınavı (LGS) Örnek Soruları 2018

Lise giriş sınavı soruları ve cevapları bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nı sayfasından yayınlanacak. MEB Liselere Giriş Sınavı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Lise giriş sınavı için örnek sorular resmen yayınlandı. Peki Lise giriş sınavında sorular nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere yerleştirme sistemi ile ilgili sınavda sorulacak soruların örneklerini öğrencilerin hizmetine sundu. Öğrenciler aynı soru tipleriyle sınavda karşılaşacak. Liseye giriş sınav detayları haberimizde.

Lise giriş sınavı soruları ve cevapları bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nı sayfasından yayınlanacak. MEB Liselere Giriş Sınavı ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Lise giriş sınavı için örnek sorular resmen yayınlandı. Peki Lise giriş sınavında sorular nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselere yerleştirme sistemi ile ilgili sınavda sorulacak soruların örneklerini öğrencilerin hizmetine sundu. Öğrenciler aynı soru tipleriyle sınavda karşılaşacak. Liseye giriş sınav detayları haberimizde. Milli Eğitim Bakanlığı Liselere giriş sınavında örnek soruları bugün saat 15’te erişime açacak. Bakanlık Twitter’dan şu açıklamayı yaptı; Bakanlığın Twitter adresinden yapılan açıklamada, örnek soruların bugün saat 15.00'te "@tcmeb" Twitter hesabı ile "http://meb.gov.tr" adresinden paylaşılacağı bildirildi.

: Sınavla öğrenci alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu lisesi ve proje temelli liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı.“Sözel Bölüm” ve “Sayısal Bölüm” olarak iki ayrı kitapçık ve iki ayrı optik cevap formu ile

Haziran ayında iki oturumda gerçekleştirilecek sınav, 75+60 = 135 dakika sürecek. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak.

Soruların derslere göre dağılımı ise söyle olacak:

Eğitim sisteminde yer alan öğretim programlarının hedefleri, öğrencilerin okulda ne öğrendiği ve öğrendikleriyle neler yapabildikleri üzerinde yoğunlaşacak. Bu doğrultuda sınavla öğrenci alan liselere yerleştirilme sınavı, 8.sınıf kazanımlarıyla birlikte kazandırılmak istenen becerilere odaklanan bir sınav olacak.

Liseye Girişte Örnek Sorular Yayımlandı

Liselere giriş sınavı örnek soruları bugün açıklanacak

LİSELERE GİRİŞ SINAVI ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYIN

15 tatil geliyor, yarı yıl tatili yaklaşırken öğrenciler ne zaman tatile çıkacaklarını merak ediyor. Karne günü yaklaştıkça dönemin stresini geride bırakmak isteyen öğrencilerin saydığı gün geliyor. MEB takvimi yayınlandı vatandaşlar bu takvime bakarak okulların tatil zamanlarını öğrenebiliyor ve buna göre tatil planlarını yapabiliyorlar.

Liseye Girişte Örnek Sorular Yayımlandı

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB takvimde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 – 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Sömestr tatili yani ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak.

MEB 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

I.Yarıyılın sona ermesi (Birinci dönem); 19 Ocak 2018 Cuma

I.Yarıyıl Tatili (Sömestr Tatili); 22 Ocak 2018 Pazartesi-02 Şubat 2018 Cuma

II.Yarıyılın Başlaması; 05 Şubat 2018 Pazartesi

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Okulların Kapanması; 08 Haziran 2018 Cuma

Haziran 2017 Yılsonu Mesleki Çalışmalar; 11 Haziran 2018 Pazartesi-22 Haziran 2018 Cuma

2018 Ramazan Bayramı Tarihleri; 14 Haziran 2018 Perşembe günü saat 13:00’te başlar, 17 Haziran 2018 Pazar akşamı sona erer.

Öğretmenler İçin Yaz Tatili Başlangıcı; 01 Temmuz 2018 Pazar

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA KRİTERLERİ

Takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapacak olan öğrencilerin ilk olarak tüm ders notlarının kesinleşen notlarını toplaması ve çıkan toplam ders sayısına bölmesi gerekmektedir. Sonuç 0 ile 100 arasında değişen bir rakam olacaktır. Çıkan sonucun 85 ve üzerinde olması halinde öğrenciler karneleri ile birlikte de takdir almaya hak kazanacaktır. Fakat 85’ten düşük fakat 80’den büyük olan notlar için ise teşekkür belgesi verilecektir. Yapılacak olan hesaplamalar sonrasında belirtilen aralıklara göre takdir ya da teşekkür alınıp alınmayacağı kolayca öğrenilebilir. E okul tarafından sunulan kolaylıklardan birisi olan takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde öğrenci eğitim dönemlerinde en çok merak ettikleri soruların yanıtını da bulabilmektedir.

SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?

Geçen senelerde sınavlara girmek zorunluydu. 2018 yılında bu sistem uygulanacak mı sorusuna Bakan Yılmaz “Bizim sistemimizde sınav zorunlu olmayacak, isteyen girecek. Sadece yüzde 10'luk bir bölümü girmiş olacak. Öğrenci sayısı yüzde 10'a tekabül eden bir okul kontenjanı sınava ayrılmış olacak. Proje okulları olan okullar bunlar. Bu okullar vardı zaten. Yüzde onluk kapsam içine iren okullar her yıl güncellenecek. Sınav sistemi dışında herkes kendi mahallesindeki istediği okul gidebilecek. Bundan sonra farklı akademik düzeydeki öğrenciler de başarı gösterebilecek.

Bu sene bu seviyede 1 milyon 180 bin öğrencimiz var. Bu sayı ilk yıl biraz daha fazla olabilir. Başarıyı yakaladığında çocuklar sistemin rahatlığı anlaşılmış olacak. İlkokuldan ortaokula geçiş var mı? Yok. Aynı sistemi ortaokuldan liseye yapılacak dendiğinde herkes şüphede kalıyor. Anadolu lisesi, sosyal bilimler lisesi, spor lisesi, gibi liseler var. Bunlar dikkate alındığımızda kapasitemiz arzın üstünde kalıyor. Kimse açıkta kalmayacak. Bir veli evladını imam hatipe göndermiyorsa biz öyle bir kayıt yapmayacağız. Meslek lisesi isteyen meslek lisesine, imam hatip isteyen oraya, Anadolu lisesi isteyen oraya gidecek. Türkiye’de meslek lisesi oranı yüzde 43. Avrupa Birliği ile hemen hemen aynı" açıklamasında bulundu.

TEOG SİSTEMİNE GERİ DÖNÜŞ OLACAK MI?

4 yıldır uygulanan sistem üzerine Bakan Yılmaz TEOG’a dönüş kesinlikle olmayacak" diyen Bakan Yılmaz, "Biz TEOG’u ortadan kaldırırken sakıncalarını ortaya koymuştuk. Geçmiş uygulamalardan daya iyiydi. Ancak etüt merkezlerinin çoğaldığı, okul dışı kaynaklara öğrencilerin yönlendirildiği şikayetleri gelince sınavın baskısını zorunlu olmaktan çıkaralım dedik" sözlerini söyledi.

Bakan Yılmaz'ın açıklamalaru şu şekilde: "Bir önceki açıklamamızda 60 soru soracağımızı söylemiştik ancak biz bunu yaparken bizim öğrencilerimiz, ortaokulu bitirecekler liseye geçecekler. Aynı şekilde liseyi bitirip üniversiteye gidecekler. Daha sora soru sayısını 90'a çıkardık. 135 dakikalık bir süre içinde. 20 fen sorusu, 20 matematik, 20 Türkçe, 10 inkılap tarihi ve atatürkçülük, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi 10 da yabancı dilden soracağız. TEOG da çıkan sorular da bu dağılıma eşitti. 135 dakika verilecek. Tek oturumda olacak. 90 soru 135 dakikada yanıtlanacak.

YÜZDE 10 SINAVLA YERLEŞECEK

TEOG'a dönüş hiçbir şekilde olmayacak. Biz TEOG'u ortadan kaldırırken sakıncalarını ortaya koymuştuk. Geçmiş uygulamalardan daya iyiydi. Ancak etüt merkezlerinin çoğaldığı, okul dışı kaynaklara öğrencilerin yönlendirildiği şikayetleri gelince sınavın baskısını zorunlu olmaktan çıkaralım dedik. Yüzde 90 öğrencimiz kendi adresine dayalı, bölgesindeki okullara kaydedilecek. İsteyen öğrenci sınava girecek. Ancak öğrenci sayısı yüzde 10'a tekabül eden bir grubu sınavla öğrenci alan okullar statüsüne getireceğiz.

SADECE 8. SINIFTAN SORU SORULACAK

Fen liseleri, proje okulları, sosyal bilimler liseleri. Bütün vatandaşlarımız bizzat yaşamışlardır genelde lise neden tercih ediliyor. Evlatlarımız daha iyi bir yükseköğretim kurumuna kayıt olabilsinler diye. Her ilde, her ilçede üniversiteyi kazananlar var. İlçemizde fen lisesi, sosyal bilimler, proje okulu yok, ancak ya sizin ya da komşunuzun oğlu mühendisliği kazandı. Her okul bizim için özellikli, her okula daha çok önem vereceğiz. Bir yıl sonunda görülecek ki, sınavla öğrenci alan liseler ne kadar üniversiteye öğrenci taşıyabiliyorsa, sınavla girilmeyen liseler de bu kadar öğrenci sağlamakta. Her öğrenci, her okuldan girebilir. Mevcut sistemde öğrencinin başarısı, biraz daha öne çıkmış öğrencileri okula alıyordunuz."

Kaynak: tgrt haber

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR