GÜNCEL

LYS Sonuçları Pazartesi Günü Açıklanıyor!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 17.07.2016

LYS Sonuçları Pazartesi Günü Açıklanıyor

ÖSYM'den "2016 LYS ne ne zaman açıklanacak?" sorusuna açıkama geldi. Yapılan açıklamada LYS sonuçlarının yarın açıklanacağı belirtildi. Üniversiteye girecek adayların bekledikleri LYS sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinde duyurulacak.

LYS sonuçları (2016) saat kaçta açıklanacak? LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite tercihleri için artık son adım LYS puanları, LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu öğrencileri meraklandırıyor? LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak? LYS sonuçları nasıl kontrol edilecek? diğer merak edilen sorular arasında.

ÖSYM 2016 LYS Sonuçları Merakla Bekleniyor

Üniversiteye giriş sınavının ikinci basamağı olan LYS sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor.

2016 LYS: Zorlu Maratonun Sonu

YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı)'na giren adaylar LYS için de zorlu bir maratona girmişlerdi. 2016 ÖSYS Yüksek öğretim programları ve kontenjanları kılavuzunun da yayınlanmasının ardından şimdi tüm gözler LYS sonuçlarının açıklanmasında.

Sonuçları ÖSYM'nin Resmi Sitesinden Yayınlanacak

18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçları 18 Temmuz'da ÖSYM’nin resmi sitesinde yayınlanacak.

LYS Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak?

LYS sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak, fakat saat kaçta açıklanacağı henüz belli değil.

Adaylara Sonuç Belgesi Gönderilmeyecek

Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olup YGS sonuçları da LYS sonrasında internetten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Adayların 24 Tercih Hakkı Olacak

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Temmuz- 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında adaylar tercihlerini yapabilecekler.

Adayların 24 tercih hakkı vardır. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılması mümkündür.

Kimler Tercih Yapacak?

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR