GÜNCEL

Marmaris’teki okullarda da yılbaşı yasağı: ‘Manevi değerlere uzak’

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 28.12.2016

Manevi değerlere uzak

Marmaris’teki okullarda da yılbaşı yasağı: ‘Manevi değerlere uzak’

Marmaris milli eğitim müdürlüğü, ‘değerlerimizden uzak’ diyerek ilçedeki okullarda yılbaşı etkinlikleri düzenlenmesini yasakladı.

Türkiye’nin birçok kentinden gelen yılbaşı etkinliklerinin yasaklandığı yerlere Muğla’nın Marmaris ilçesi de eklendi. Milli eğitim müdürlüğü, okullara dün resmi yazı gönderdi.

Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın imzasını taşıyan yazıda şunlar kaydedildi: “Müdürlüğümüze şifahi olarak bildirilen şikayetlerden anlaşıldığı üzere; mevzuat dışı, ders ve sosyal etkinliklerle alakası olmayan, değer yargılarımızdan uzak, bazı kutlamalar için öğrencilerin özendirildiği ve öğrencilere yönlendirmeler yapıldığı bilgileri ve şikayetleri gelmektedir.

Dönem ve yıl sonu olması nedeniyle dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edebilecek ya da özendirebilecek, eğlence, şans oyunu, çekiliş ve yılbaşı adı altında öğrencileri ekonomik durumlarına göre farklı algılara sokabilecek (yılbaşı hediyeleşmesi, çam süslemesi, Noel baba figürü vb.) milli ve manevi değerlerimizden uzak etkinliklerin yapılmaması ve bir aksaklığa mahal verilmemesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.”

Marmaris oyun yasak

Fotoğraf: DHA

Karara tepki var

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, “PISA verilerine göre eğitim oranlarımız 50’inci sıralarda geziyor. Milli Eğitim bu açıklama ile eğitim seviyesini 40’ıncı sıralara düşürdüğünü mü zannediyor?” dedi.

Veli-Der Marmaris Şube Başkanı Özgür Çağlı da, kararı “Okullarda dini gruplarca yapılan her türlü eğitim dışı faaliyete göz yumulurken, ülkemizin içine sürüklendiği ortam bahane edilerek, çocuklarımızın masum eğlence ve faaliyetlerine anlamsız yasaklar getirilmektedir” diye yorumladı.

Yılbaşı yasakları

Bu tür bir yasak yeni değil. Şimdiye dek Türkiye’nin birçok noktasında okullara yönelik yılbaşı kutlanmaması yönünde çok sayıda ‘talimat’ verildi.

İstanbul Bahçelievler İlçe Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği talimat yazısında ‘değer yargılarından uzak’ olarak tanımladığı yılbaşı kutlamalarını yasaklamıştı.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde milli eğitim müdürlüğü de öğrencilerin yılbaşı kutlamasının önüne geçmek için okul müdürlerine WhatsApp’tan mesaj göndermişti.

Adana büyükşehir belediyesi, yılın son gecesi gerçekleştirmeyi planladığı yılbaşı kutlamasını ‘şehitler’ ve ‘güvenlik’ gerekçeleriyle iptal etmişti.

Diken

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR