GÜNCEL

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan skandal bir “Atatürk” kararı daha

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 22.01.2017

AKP hükümetinin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın son günlerdir çokça tartışılan müfredat değişikliğinde bir skandal daha ortaya çıktı.

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan skandal bir “Atatürk” kararı daha

Oda TV’den Mert Taşçılar’ın haberine göre, AKP hükümetinin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın son günlerdir çokça tartışılan müfredat değişikliğinde bir skandal daha ortaya çıktı.

Bakanlığın müfredattan matematik alanında eser vermiş Atatürk’ü, ilköğretim müfredatındaki ilkokul 4. sınıfta işlenen ölçüm konusundaki kısımdan da çıkardığı anlaşıldı.

Geçen hafta da Milli Eğitim Bakanlığı’nın, ders kitaplarının hazırlanışı ve derslerin anlatılışı için hazırlanan müfredattan Kemalizmi çıkardığı ortaya çıkmıştı. “Atatürkçülük” kavramı sosyal bilimler derslerinin müfredatından tamamen çıkarılmış, Atatürk'ün işlenişinin kapsamı daraltılmıştı.

Bunlarla birlikte Atatürk’ün matematikten ilköğretim müfredatındaki ilkokul 4. sınıfta işlenen ölçüm konusundaki kısımdan da çıkarılması da bunlara eklenmiş oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, “Atatürk bir siyasetçi olduğu kadar bir eğitimcidir. Modern dünyada kendine ait bir geometri kitabı olan tek liderdir” dedi. Akaydın, “Hükümet, bizzat matematik alanında eser vermiş Atatürk’ün ilköğretim müfredatında bulunduğu tek yeri, ilkokul 4.sınıfta ÖLÇÜm konusundaki kısımdan çıkarmış. Atatürk’ün mirası olan parlamenter rejimin tartışma konusu olduğu bir dönemde, Atatürk’ün adına matematik ve geometri müfredatında bile tahammül edemeyen bir zihniyetin varlığını esefle karşılıyorum” dedi.

ATATÜRK’ÜN MATEMATİĞE KATKISI

Atatürk’ün matematiğe katkısını ise CHP Genel Başkanı Özel Danışmanı Dr. Recep Cengiz anlattı. Cengiz, “Atatürk'ün Geometri kitabının varlığından öğrencilerin haberdar olmasını istemiyorlar. Atatürk'ü her alanda yok sayma amacındaki anlayış şimdi de 1. sınıftan 4. sınıfa kadar olan kısımda Atatürk’le ilgili tek kazanım olan eski müfredatın 4. sınıf ölçme alanından son müfredat taslağıyla kaldırılıyorlar. Yani Atatürk matematikten de çıkarılmış oluyor” ifadelerini kullandı. Cengiz açıklamasında şunları söyledi:

“Eskiden anlaşılması ve anlam bütünlüğü olmayan terimler yerine Türkçe matematik ve geometri terimlerini borçlu olduğumuz bir bilim adamının yok sayılması, hafızalardan silinmek istenmesi O'nun varlığına, bu alandaki çalışma ve çabalarına kısacası bilime, bilim insanına ihanettir.

Atatürk'ün sayesinde matematik bilimi yabancı dillerin etkisinden kurtarılmış, dili sadeleşmiş, anlaşılır bir hale geliş ve öğrencinin bu alanı öğrenmesinde kolaylık sağlanmıştır.

Tüm bunları yok sayan anlayış tam anlamıyla bir hastalıklı düşünce anlayışıdır.”

Sözcü

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR