GÜNCEL

Moussa Sow Yeniden Fenerbahçe'de!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 30.08.2016

Moussa Sow Yeniden Fenerbahçede

Fenerbahçe eski golcüsü Moussa Sow'u 1 yıllığına kiralamak için oyuncu ve kulübü Al Ahli Dubai ile anlaştığı iddia edildi.

Fenerbahçe eski oyuncusu Moussa Sow'u 1 yıllığına kiralamak için oyuncu ve kulübü Al Ahli Dubai ile anlaştı.

SOW İMZAYA GELİYOR

Geçen yıl transferin son gününde Fenerbahçe'den 16 milyon euro karşılığında ayrılan Senegalli golcü bu kez transfer döneminin bitimine yine az bir süre kala sarı lacivertli takıma yeniden imza atacak.

SOW KİMDİR?

Moussa Sow, 19 Ocak 1986, Mantes-la-Jolie, Fransa doğumlu Senegalli millî futbolcudur. BAE Ligi ekiplerinden, Al Ahli'de forma giymektedir. Aynı zamanda Fransa vatandaşlığı da vardır. Forvet bölgesinde oynamakla beraber ofansif orta saha bölgesinde de oynayabilmektedir.

Futbola Mantes'da başlayan ve sırasıyla; Amiens ile Rennes'de futbola devam eden Moussa Sow, 2004 yılında Rennes ile ilk profesyonel maçına çıktı. 2006 yılında profesyonelliğe adım attıktan sonra 2007-08 sezonunda Sedan'a bir yıllığına kiralık olarak giden Sow, takımının Fransa Kupası'nda yarı finale yükselmesinde büyük katkı sağladı. 2008 yılında Rennes'e geri dönen Sow, 2010 yılında Lille'e transfer oldu. İlk sezonunda Ligue 1'de attığı 25 golle gol kralı oldu ve tüm dikkatleri üzerine çekti. 2011 yılında ise Senegal'de "Yılın Futbolcusu" ödülünü kazandı ve Afrika'da "Yılın Takımı"'nda da yer aldı.

2011-12 sezonu devre arasında, Fenerbahçe ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı ve sarı-lacivertlilerin formasını giydiği 3,5 sezon boyunca bir Süper Lig ile iki Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2015 yılında ise Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Al Ahli'ye transfer oldu.

Sow, Fransa U-19 ve Fransa U-21 millî takımlarında da mücadele etti. 2005 yılında Fransa U-19 ile Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nı kazandı. 2008 yılında tercihini Senegal'den yana kullandı ve Sow, Senegal formasını ilk kez 2009 yılında Demokratik Kongo karşısında giyerken; ilk golünü de yine Demokratik Kongo karşısında attı. Sow, millî takımıyla 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda da mücadele etti, Sow bu turnuvada sadece bir gol atabildi ve Senegal turnuvadan puansız olarak elendi. Moussa Sow, ülkesinde '2013 yılının en iyi futbolcusu' seçildi.

Karar

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR