GÜNCEL

Real Madrid Sevilla maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.08.2016 - Güncelleme : 09.07.2022

 Real Madrid Sevilla maçı hangi kanalda saat kaçta

Real Madrid Sevilla maçı hangi kanalda saat kaçta? - UEFA Süper Kupa

Real Madrid Sevilla maçı ile bu akşam UEFA Süper Kupa mücadelesi sahne alacak. Karşılaşma öncesinde Real Madrid'de ciddi eksikler bulunuyor. UEFA Süper Kupa karşılaşmasında bu akşam Real Madrid Sevilla maçı ile nefes kesen bir mücadele oynanacak. Geçtiğimiz yıl Avrupa'da büyük başarılara imza atan iki takım bu akşam karşı karşıya geliyor. Peki Real Madrid Sevilla maçı bu akşam saat kaçta hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak?

Real Madrid Sevilla maçı hangi kanalda saat kaçta? - UEFA Süper Kupa

Real Madrid Sevilla maçı hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak? Bu sene Avrupa'nın en büyük iki klübü ünvanına ulaşan Real Madrid ve Sevilla süper kupa final maçı için geri sayım başladı. Merakla beklenen canlı yayın bilgileri belli oldu. Avrupa'nın en büyüğünün belli olacağı maç Norveç'te oynanacak. İki İspanyol devi olan Real Madrid Sevilla UEFA süper kupa final maçı hangi kanalda saat kaçta? İşte kritik maçın detayları...

Zidane, yıldızları kadroya almadı. Real Madrid, Sevilla ile karşılaşacağı UEFA Süper Kupası maçına Cristiano Ronaldo, Bale, Kroos, Pepe gibi önemli futbolcularından yoksun çıkacak - Real Madrid Teknik Direktörü Zidane, 18 yaşındaki oğlu Luca'yı ise üçüncü kaleci olarak kadroya dahil etti. UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla'nın karşı karşıya geleceği UEFA Süper Kupası maçı öncesinde Madrid takımında önemli eksikler dikkati çekiyor.

Norveç'in Lerkendal Stadı'nda bu akşamTSİ 21.45'te oynanacak maç öncesi açıklanan Real Madrid kadrosunda, tatiline devam eden Portekizli futbolcular Cristiano Ronaldo ve Pepe ile teknik direktör Zinedine Zidane'ın tercihiyle Gareth Bale ve Toni Kroos yer almadı. Bale ve Kroos takımla son iki antrenmana katılmalarına rağmen riske atılmayarak kadro dışında bırakıldı. Real Madrid'de hafif sakatlığı olan Karim Benzema'nın da yarınki maçta ne kadar süre alacağı merak ediliyor.

Zinedine Zidane, 18 yaşındaki oğlu Luca'yı ise üçüncü kaleci olarak kadroya dahil etti. Zidane'nın açıkladığı 20 kişilik kadroda, kalede Casillas, Yanez, Luca Zidane, defansta Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Danilo, Marcelo, orta sahada Rodriguez, Casemiro, Kovacic, Modric, Isco, Asensio, M. llorente, forvette ise Benzema, Lucas Vazquez, Morata ve Mariano yer alıyor.

Öte yandan Sevilla tarafında ise Sebastian Cristoforo, Juan Munoz ve sakat olan Benoit Tremoulinas kadroya alınmadı. Sevilla'nın başında ilk resmi maçına çıkacak olan Arjantinli teknik direktör Jorge Sampaoli'nin Norveç'e götürdüğü 22 kişilik kadroda şu isimler bulunuyor:

Sergio Rico, David Soria, Juan Soriano, Mariano, Carriço, Nico Pareja, Rami, Escudero, Kolodziejczak, Mercado, Kranevitter, N'Zonzi, Iborra, Franco Vazquez, Correa, Ganso, Kiyotake, Sarabia, Vitolo, Konoplyanka, Ben Yedder ve Luciano Vietto.

UEFA Süper Kupası tarihinde Real Madrid'in 2 (2002, 2014), Sevilla'nın da bir (2006) şampiyonluğu bulunuyor.

REAL MADRİD SEVİLLA MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

Zorlu karşılaşma, Norveç'in Trondheim şehrindeki Lerkendal Stadyumu'nda oynanacak. 21.45'te başlayacak mücadeleyi Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Dev maç TRT 1'den naklen yayınlanacak.

REAL'DE ÖNEMLİ EKSİKLER

2014 Süper Kupa finalinde Sevilla'yı 2-0'la devirip kupanın sahibi olan Real Madrid, bu kez rakibi karşısına bir çok önemli silahından yoksun çıkacak. EURO 2016 nedeniyle henüz tatilden dönmeyen Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Keylor Navas ve Pepe bu kritik maçta forma giyemeyecek. Madrid ekibinde Benzema'nın da durumu henüz netleşmedi. 3 kez üst üste UEFA Kupası'nı kaldıran Sevilla ise, artık Süper Kupa'nın da sahibi olmak istiyor.

2014'ÜN RÖVANŞI

Norveç'in Trondheim kentinde bu akşamTSİ 21.45'te başlayacak maçta Real Madrid ile Sevilla, 2014 yılındaki UEFA Süper Kupa karşılaşmasının rövanşına çıkacak.

Bu kupada şu ana kadar 4 kez final oynayan Real Madrid, 2014'te Galler'in Cardiff şehrinde oynanan maçta rakibini Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun golleriyle 2-0 yenerek organizasyondaki ikinci şampiyonluğuna ulaştı.

178. RANDEVU

Real Madrid ile Sevilla, bu akşamyapacakları UEFA Süper Kupa karşılaşmasıyla tarihlerinde 178. kez resmi bir maçta karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek yapılan 177 maçın 94'ünü Real Madrid, 54'ünü Sevilla kazandı. 29 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

SEVİLLA, 16 MAÇTA 6 GALİBİYET ALDI

Sevilla, kendi ülkesi takımlarıyla Avrupa kupalarında 16 defa karşılaştı.

Endülüs takımı, oynadığı 16 karşılaşmadan 6 kez galibiyetle ayrıldı, 7'sini kaybetti, 3'ünde ise berabere kaldı.

ZİDANE, 5. FUTBOL ADAMI OLABİLİR

Real Madrid'in Fransız çalıştırıcısı Zinedine Zidane, bu akşamtakımının mücadeleden galibiyet ayrılması halinde, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Diego Simeone ve Luis Enrique'nin ardından bu kupayı hem futbolcu hem de teknik direktör olarak kazanan 6. futbol adamı olacak. Zidane'ın formasını giydiği Real Madrid, 2002'deki UEFA Süper Kupa maçında Hollanda ekibi Feyenoord'u 2-0 yenerek bu organizasyondaki ilk şampiyonluğunu elde etmişti.

BARCELONA ZİRVEDE

UEFA Süper Kupası'nın en çok kazanan takım Barcelona. İspanyol devi, 9 kez kaldığı Süper Kupa Finali'nden 5 kupa çıkarmayı bildi. Barcelona'yı yine 5 kupa ile Milan takip ediyor. İtalyan takımı, 7 kez kaldığı Süper Kupa Finali'nde 5 kez kupa kazandı ve son kazandığı kupayı 2007'de Sevilla'yı 3-1 yenerek elde etti. Bu sene Süper Kupa Finali'nde karşılaşacak Real Madrid ile Sevilla 4 kez finale kaldılar. Real Madrid 2 kez kazanırken Sevilla 2006'da Barcelona'yı 3-0 yenerek ilk kupasını kazandı.

Hürriyet Haber

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR