GÜNCEL

RİO 2016 Olimpiyat Şöleni Başlıyor!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 05.08.2016

2016 Rio Olimpiyat Şöleni

Rio 2016 ne zaman başlayacak? Rio 2016 hangi kanaldan izlenecek? Türkiye'yi olimpiyatta kimler temsil edecek? Yanıtları, haberimizde.

Olimpiyat şöleni başlıyor!Rio’ya 103 kişilik sporcu ordusuyla giden Türkiye,6 branşta Türkiye ilk kez olimpiyatta boy gösterecek.

2016 RİO Olimpiyatları ne zaman başlayacak? Olimpiyatlar HangiKanalda İzlenebilecek?

Rio 2016 olimpiyatları için sadece saatler kaldı. Tüm spor dallarından oluşan yaz olimpiyatlarının bu sene ki adı Rio Olimpiyatları 2016 adından da anlaşılacağı üzere Brezilya'nın Rio De Jenario semtinde yapılacak. Rio olimpiyatlarında 206 ülkeden yaklaşık 10 bin 500 sporcu 28 dalda mücadele edecek. 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 55 erkek ve 48 kadın sporcu Rio'da temsil edecek.

Olimpiyatlar Hangi Kanalda?

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın Türkiye’deki yayın hakları işadamı Sadettin Saran’ın sahibi olduğu Saran Grup’ta bulunuyor. TRT’nin, tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi oyunları yayınlamaya talip olduğu ancak Saran Grup’un istediği rakamın yüksek bulunması nedeniyle anlaşma sağlanamadığı öğrenildi. Dev organizasyonun başlamasına 1 gün kala, Türkiye’den herhangi bir TV kanalı, henüz yayın hakları ile ilgili bir anlaşma yapamadı. Bu nedenle RİO oyunları Türkiye'den izlenemeyecek.

Türkiye 103 Sporcu ile Mücadele Edecek

28 olimpik spor, 42 disiplin, 206 ülkeden 11 bin 239 sporcu... Güney Amerika’da ilk kez gerçekleşecek olan olimpiyat oyunlarında Türkiye 103 sporcu ile mücadele verecek...

Her sporcunun en büyük hayalidir olimpiyat…

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul edilen olimpiyatlara Brezilya ev sahipliği yapacak. Ülkenin ikinci büyük kenti olan Rio de Janerio’da gerçekleşecek 2016 Olimpiyatları, bu gece saat 201.15’te yapılacak muhteşem bir törenle resmen başlayacak. Güney Amerika kıtası, ilk kez olimpiyatlara ev sahipliği yapacak. Olimpiyat meşalesini kimin yakacağı sır gibi saklanıyor.

Birçok Organizasyonunun Biletleri Çoktan Tükendi

Rio Olimpiyatları’nda 28 olimpik sporun 42 disiplininde sporcular mücadele edecek. IOC üyesi 206 ülkeden 11 bin 239 sporcunun olimpiyatta yarışma hayali gerçeğe dönecek. Toplam 306 madalya dağıtılacak. Türkiye, 103 sporcuyla Rio’ya gitti. 70 bin gönüllünün çalışacağı olimpiyatlarda 25 binden fazla basın mensubu görev yapacak. Rio’ya sporseverler de akın etti. Birçok organizasyonun biletleri şimdiden tükendi.

Türkiye'yi Olimpiyatta Kimler Temsil Edecek?

Türkiye, Rio’ya 103 kişilik sporcu ordusuyla gitti. Atletizm branşında 31 sporcu yer alırken, 6 branşta Türkiye ilk kez olimpiyatta boy gösterecek. Eskrimde İrem Karamete, cimnastik erkeklerde Ferhat Arıcan, kadınlarda Tutya Yılmaz, modern pentatlonda İlke Yüksel, kanoda Lasma Liepe, teniste ise Çağla Büyükakçay Türkiye’yi olimpiyatta temsil edecek ilk isimler olacak. Açılış töreninde Türk Bayrağı’nı Çağla Büyükakçay taşıyacak.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR