GÜNCEL

Sosyal Medyadan Terör Propagandası Yapanlar Yakalandı!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.12.2016

Sosyal Medyadan Terör Propagandası Yapanlar Yakalandı

Sosyal medyadan terör propagandası yapan 7 kişi yakalandı!

Sosyal paylaşım sitelerinden terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yapanlara yönelik operasyonda 7 kişi yakalandı.

Antalya'da sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yapanlara yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'yı sosyal paylaşım sitelerinde öven, destekleyen ve propagandasını yapan, örgütün çağrısı ve talimatları doğrultusunda sokak eylemlerine katılan, taş, molotof kokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı ile güvenlik güçlerine saldıran kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

İSTANBUL'DA DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terör ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş'taki terör saldırısı sonrasında, sosyal medyada terör örgütü lehine propaganda yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik de çalışma başlattı.

İhbarları da değerlendiren ekipler, sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunan 8 kişiyi gözaltına aldı.

Sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara ilişkin ihbarların Emniyet Genel Müdürlüğünün "www.egm.gov.tr" adresindeki online ihbar bölümünden ya da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının "siber@egm.gov.tr" mail adresinden yapılabileceği belirtildi.

Bu arada, saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında 13 şüpheli de dün gözaltına almıştı. 21 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: AA

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR