GÜNCEL

Stephen Hawking: Teknoloji insanlığı yok edecek!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 09.03.2017

Stephen Hawking Teknoloji insanlığı yok edecek

Ünlü fizikçi Stephen Hawking The Times’a konuştu. Hawking verdiği demeçte ‘’ insanoğlu, genlerinden gelen saldırganlık özelliğini dizginleyemezse teknoloji insanlığı yok edecek’’ dedi. Hawking çözümü vermeyi ise unutmadı.

Stephen Hawking: Teknoloji insanlığı yok edecek!

Ünlü internet sitesi Mail.ru’nun sahibi Rus iş adamı Yuriy Milner ile 20 yıl içinde Güneş Sistemi’ne en yakın yıldız sistemi Alfa Centauri’ye robot fırlatma projesi için bir araya gelen dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking, burada The Times Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Daha önce yapay zekanın insanlık için tehlikeli olacağını savunan Hawking, insanlığın sonunu getirecek olan teknolojinin bir an önce kontrol altına alınması gerektiğini vurguladı. Hawking’e göre eğer teknoloji kontrol altına alınmazsa insanlığın sonunu getirecek.

‘SALDIRGANLIK İÇ GÜDÜMÜZÜ KONTROL ETMEMİZ GEREKİYOR’

Verdiği demeçte insanlığı yok edebilecek tehditlerin erken tespit edilebilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Hawking, ilk medeniyetlerden beri insanlığın saldırganlık özelliğinin hayatta kalmak için en önemli araç olduğunu vurguladı. Hawking, ‘’Darwin’ci evrim gereği, bu bizim genlerimizle ilişkili. Ancak şimdi, bu saldırganlığın nükleer ya da biyolojik savaş yoluyla bizi yok etmesi mümkün.

Mantığımız ve aklımız yoluyla, bu içgüdümüzü kontrol etmemiz gerekiyor’’ diyerek saldırganlığın da kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Hawking’in tüm bu uyarılara karşı bir çözüm önerisi var o da Tüm ülkelerin bağlı olduğu bir Dünya Hükümeti’ni kurmak.

‘DÜNYA HÜKÜMETİ KURMAK BİR ÇÖZÜM ANCAK…’

Bu olacaklara bir tür Dünya Hükümeti kurarak önlem alınabileceğini söyleyen Hawking, bunun da tehlikeleri olduğunu belirtti. Hawking, bir Dünya Hükümeti’nin de başka başka sorunlar ortaya çıkarabileceğini ve acımasız bir hükümet durumuna gelebileceğini söyledi. Ünlü fizikçi, kendisinin aslında ‘iyimser’ olduğunu vurguladı ve sözlerini tüm insanlığın dirilip zorluklarla başa çıkabileceğini söyleyerek tamamladı.

İnsan Haber

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR