GÜNCEL

Türkiye İçin PlayStation VR Fiyatı Belli Oldu!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 05.01.2017

Türkiye İçin PlayStation VR Fiyatı Açıklandı

Türkiye İçin PlayStation VR Fiyatı Açıklandı!

Ülke genelinde 24 Ocak 2017 tarihinde satışa çıkacak olan PlayStation VR için Türkiye fiyatı belli oldu. Peki oyun dünyasında deprem etkisi yaratacak PlayStation VR’ın fiyatı ne kadar? Teknoloji devi Sony tarafından yapılan açıklamada, PlayStation 4 Pro ve PlayStation VR fiyatlarının aynı olduğu belirtildi. İşte VR teknolojisi ile PlayStation…

PlayStation VR Kaç Lira?

Türkiye genelinde, uzun bir aradan sonra önümüzdeki günlerde satışa çıkacak olan PlayStation VR, tüm oyun severler arasında oldukça merak konusu olmayı başardı. Sanal oyun platformuna yeni bir soluk getirecek olan PlayStation VR, bazı sanal makinelerde çok yüksek fiyattan satışa sunulmuş vaziyette.

Fakat 24 Ocak tarihinden itibaren Sony, resmi kanalları üzerinden PlayStation VR satışına başlayacak ve satış fiyatı 1699 TL’nin üzerine çıkmayacak.

PlayStation fiyatına baktığımızda ilk dikkat çeken nokta PlayStation 4 Pro ile aynı fiyattan satışa sunulacak olması. Bu iki oyun canavarına sahip olabilmek için tam 3700 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

PlayStation VR Teknik Özellikleri Neler?

PlayStation Ürün Müdürü Mustafa Yiğit tarafından PlayStation VR ve PlayStation 4 Pro ile aynı olan fiyatı hakkında açıklamalarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamada ise Mustafa Yiğit,

PlayStation VR, 5.7 inçlik OLED bir ekran ve 1920 x RGB x 1080 çözünürlük derecesi ve de 100 derecelik bir görüş açısına sahip olarak geliyor. Sunduğu yenileme süresi ise 120 Hz, 90 Hz arasında olacak. PS VR’da ivme ölçer ve jiroskop gibi sensörler yer alırken aynı zamanda HDMI ve USB girişleri de dikkatlerden kaçmıyor.

Sanal gerçeklik için özel olarak imal edilen cihazda uygulamalara girdiğinizde, 360 derecelik bir oyun ortamının keyfini sonuna kadar yaşayabiliyorsunuz. PS VR’ın sahip olduğu en büyük özelliklerden biri de doğal olarak saniye başına oynattığı kare sayısı. Sony’nin VR başlığı saniye başına 120 kare oynatabilme kapasitesine sahip ve bu sayede rahatlıkla oyun ortamı ile uyum sağlanabiliyor.

Ayrıca kendine has bir 3D ses teknolojisi bulunan PS VR, sağdan, soldan, yukarıda ve aşağıdan kısacası her noktadan gelen seslerin mesafesini ve yönünü doğru olarak algılayabilmenize olanak veren en ileri 3D ses özelliğini içinde barındırıyor.

PS VR üzerinde arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz dahili bir mikrofon bile mevcut. Bu özellik ile ileride çıkacak oyunlarda size direkt olarak oyun ortamındaymışsınız gibi hissettirecek.

3D derinlik sensörlerine ve ikili lensler sahip olan PlayStation Camera, hangi noktada olursanız olun gözlüğün, PlayStation Move kontrol cihazının ve DUALSHOCK 4 ışıklı çubuğun konumunu doğrudan ve hatasız olarak takibini sağlayabiliyor. Bu özellik sayesinde, hiçbir şekilde harici kontrol kumandalarını kaybetmiyorsunuz.

İlk çıkacak PS VR oyunları arasında Batman Arkham VR yer alıyor. Diğer PS VR oyunlarının takibini sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.

Vatan

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR