GÜNCEL

Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerimizi Anıyoruz

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 23.01.2015

Ugur Mumcu ve Tum Demokrasi Sehitlerimizi Aniyoruz

24 Ocak 1993’te bombalı suikastla katledilen yazarımız Uğur Mumcu ölümünün 22 yıldönümünde anılıyor.

Türk basınının özgür kalemi Uğur Mumcu için İstanbul’da ilk tören yarın Harbiye’deki anıtı önünde. Şişli Belediyesi tarafından organize edilen anma töreni Halaskargazi Caddesi üzerindeki anıtın önünde yarın saat 18.00’de başlayacak. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün konuşma yapacağı anma töreninin ardından Mumcu anısına Redd Grubu Maçka Sanat Parkı’nda ücretsiz konser verecek.

Ana başlığı “Suçlular ve Güçlüler” olarak belirlenen ve Mumcu’nun katledilişinin yıl dönümünde başlayan haftanın ilk gününde, yarın, yurttaşlar saat 10.00’da Batıkent’teki Uğur Mumcu Anıtı’na çelenk bırakacak. Ardından saat 14.30’da Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri ziyaret edilecek.

Ardından saat 15.30’da Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Sedat Bozkurt ve Kadri Gürsel’in konuşmacı olarak katılacağı “Gücün Medya Söylemine Etkisi” konulu söyleşi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İstanbul’da da “Uğur Mumcu ve Tüm Demokrasi Şehitlerimizi Anıyoruz” ana başlığı altında bir anma töreni düzenlenecek. Anma törenin detayları şöyle:

Konuşmacı: Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Tan

Konser: Mehtap Meral

Tarih: 24 Ocak 2015-Saat:20:00

Yer: Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Büyük Salon

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR