KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

2022 Yaz Tatilinde Çocuklara Özel 10 Harika Atölye Programı

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 28.06.2022 - Güncelleme : 09.07.2022

AKM’den 2022 Yaz Tatilinde Çocuklara Özel 10 Harika Atölye Programı

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) çocuklara özel 10 harika atölye programı organize etti. Yaz tatilinde çocukların kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak için atölye etkinlikleri gibisi yoktur. Yenilenen binasıyla Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Çocuk Sanat Merkezi’nde organize ettiği atölye programlarıyla çocuklara adeta sanatı aşılıyor.

2022 Yaz Tatilinde Çocuk Etkinlikleri

İÇİNDEKİLER:AKM’den 2022 Yaz Tatilinde Çocuklara Özel 10 Harika Atölye Programı

  1. Metin Ceyran ile Resim Sevinci
  2. Origami Atölyesi
  3. Ritim ve Müzik Atölyesi
  4. Yaratıcı Tasarım Atölyesi
  5. Yaratıcı Drama Atölyesi
  6. Masal Atölyesi
  7. Ukulele Atölyesi
  8. Karikatür Atölyesi
  9. Bale Atölyesi
  10. Müzikli Oyun Atölyesi

İstanbul 3-6 Yaş Etkinlik Önerileri

Okul öncesi dönemde yapılan etkinlikler çocukların diğer çocuklarla kaynaşması açısından önemli birer fırsattır. Atölye etkinlikleri bunu sağladığı gibi açık havada parklarda da çocukların yaşıtlarıyla oyunlar oynayıp sosyalleşmeleri, fiziksel ve ruhsal gelişimleri için son derece önemlidir.

4-6 yaş grubu çocuklara özel hazırlanan müzikten resime origamiden baleye birçok etkinliğin yer aldığı atölye çalışmalarını kaçırmayın! İşte AKM’den çocuklara özel 10 harika atölye programının detayları….

1. Metin Ceyran ile Resim Sevinci

Metin Ceyran ile Resim Sevinci, bu yaz AKM Çocuk Sanat Merkezinde geleceğin ressamlarını yetiştirecek! Ressam Metin Ceyran’ın yönetiminde düzenlenen atölye, çocukları resim yapmanın büyülü dünyasına konuk edecek. Her atölyede farklı bir tema ile resim yapan çocuklar, duygu ve düşüncelerini kâğıda aktaracak. İç dünyalarını boyalarla dışa vuran minikler, hayal ve gözlem yeteneklerini geliştirirken zihinsel ve el becerilerini de artıracak.

Etkinlik Takvimi:

30 Haziran 2022 -Perşembe - 12:00

2 Temmuz 2022-Cumartesi-Saat- 12.00

3 Temmuz 2022-Pazar-Saat - 12.00

2. İstanbul4-6 Yaş Etkinlik Önerileri:Origami Atölyesi

Origami Atölyesi, minikleri AKM Çocuk Sanat Merkezinde kadim Japon sanatının incelikleriyle tanıştıracak. Atölyede origami sanatıyla kâğıttan üç boyutlu nesneler yapmayı öğrenen çocuklar, hep birlikte yeni bir şey üretmenin keyfini tadacak. Yaşıtlarıyla birlikte hayal güçlerini kullanarak kâğıttan nesneler yaratan minikler, ince motor becerilerini ve el-göz koordinasyonlarını da geliştirecek.

Etkinlik Takvimi:

30 Haziran 2022-Perşembe-Saat.14.00

2 Temmuz 2022 -Cumartesi-Saat.15.00

3 Temmuz 2022- Pazar-Saat.14.00

3. İstanbul4-6 Yaş Etkinlik Önerileri:Ritim ve Müzik Atölyesi

Ritim ve Müzik Atölyesi, çocuklara bu yaz hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunacak.

Erken müzik eğitimi kapsamında planlanan atölyeye katılan minikler; yer davulu, metalofon, ritim çubukları, ses boruları ve üçgen ziller gibi orff çalgılarla ritim duygularını geliştirecek. Müziğin birleştirici gücünü çalgılar ve oyunlarla deneyimleyen çocuklar, orkestranın parçası olma, el-göz-beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar edinecek.

Etkinlik Takvimi:

29 Haziran 2022-Çarşamba-Saat: 12.00

2 Temmuz 2022 -Cumartesi-Saat:16.00

3 Temmuz 2022- Pazar-Saat:13.00

AKM’den 2022 Yaz Tatilinde Çocuklara Özel 10 Harika Atölye Programı

4. İstanbul4-6 Yaş Etkinlik Önerileri:Yaratıcı Tasarım Atölyesi

Geleceğin sanatçı adayları, Yaratıcı Tasarım Atölyesi’nde hayal dünyalarındaki imgeleri somut birer sanat ürününe dönüştürme imkânı yakalayacak. Farklı sanat disiplinlerinden beslenen Yaratıcı Tasarım Atölyesi, miniklere kâğıt ve tel gibi basit malzemelerle objeler yaratmayı öğretecek. Atölyede heykel, mozaik ve üç boyutlu çiçekler yapan, tişörtleri boyayıp kumaşlara baskılar alan çocuklar sanatsal üretimin keyfiyle tanışacak. Çocuklara yaratıcılıklarını yaşıtlarıyla paylaşırken eğlenme imkânı sunan atölye, ayrıca çocukların ince ve kaba kas gelişimlerini de olumlu yönde etkileyecek.

AKM’den 2022 Yaz Tatilinde Çocuklara Özel 10 Harika Atölye Programı

5.İstanbul4-6 Yaş Etkinlik Önerileri:Yaratıcı Drama Atölyesi

Yaratıcı Drama Atölyesi, çocukları AKM Çocuk Sanat Merkezinde rol yaparken yeni deneyimler kazanacakları eğlenceli bir maceraya davet ediyor! Sanatla çözüm ve arayışlara çıkma imkânı sunan atölye çocukların sosyal ve iletişim becerilerini geliştirirken özgüvenlerini de artıracak. Hayal güçlerini arkadaşlarıyla birlikte sahneye taşıyan minikler, rol ve doğaçlama yaparak sanatsal ifadenin keyfiyle tanışacak.

6.İstanbul4-6 Yaş Etkinlik Önerileri:Masal Atölyesi

Masal Atölyesi, minik sanatseverleri masalların büyülü dünyasında maceralarla dolu bir yolculuğa çıkaracak. Atölyede dinledikleri masallarla yepyeni bir düzlemde karşılaşan çocuklar, masallardan esinle resimler yapacak. Dinledikleri hikâyelere hayal güçlerini de katan minikler yepyeni bir dünyanın kapılarını aralayacak. Hayal güçlerini kâğıda dökerek özgürce yaratmanın mutluluğunu tadan çocuklar, farkındalık ve özgüvenlerini de yükseltecek.

AKM’den 2022 Yaz Tatilinde Çocuklara Özel 10 Harika Atölye Programı

7.İstanbul Okul Öncesi 4-6 Yaş Etkinlik Önerileri:Ukulele Atölyesi

Ukulele Atölyesi, müziksever minikleri bu yaz yepyeni bir enstrümanla tanıştıracak! Ukulelenin temel akorları, melodileri ve parmak kombinasyonlarını öğrenen çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söyleyecek. Her atölyede yepyeni bir şarkıyla tanışan minikler, müzikle doyasıya eğlenirken kısa sürede geniş bir ukulele repertuvarına da sahip olacak.

8. İstanbul Okul Öncesi 4-6 Yaş Etkinlik Önerileri:Karikatür Atölyesi

Çocuklar bu yaz AKM Çocuk Sanat Merkezinde karikatürlerin eğlenceli dünyasına adım atacak!

Karikatür Atölyesi; çocuklara kâğıt, kalem ve boya gibi basit malzemelerle karikatür çizmenin inceliklerini öğretecek. Atölyeye katılan minikler, yaşlarına uygun karikatürlere imza atarak eğlenirken, ince motor becerilerini de geliştirme imkânı bulacak.

9. İstanbul4-6 Yaş Etkinlik Önerileri:Bale Atölyesi

Bale Atölyesi, bu yaz çocukları AKM Çocuk Sanat Merkezinde balenin büyülü dünyasıyla tanıştıracak.

Geleceğin sanatçılarına dans ve ritim hissini dolu dolu yaşatan Bale Atölyesi; bale figürlerinin sağladığı düzen ve ölçü sayesinde çocukların el-kol-bacak koordinasyonlarının gelişmesine katkı sağlayacak. Atölyede aldıkları eğitimle müzik kulağı kazanan öğrenciler, sahneledikleri masallar ve hikâyeler sayesinde hayal güçlerini geliştirip özgüvenlerini yükseltecek.

10.İstanbul4-6 Yaş Etkinlik Önerileri:Müzikli Oyun Atölyesi

Müzikli Oyun Atölyesi, yaz tatilini müzik ve oyunla zenginleştirmek isteyen çocukları AKM Çocuk Sanat Merkezinde buluşturacak! Müzikli Oyun Atölyesi, oynanan her oyunu ritim ve uyumla bir araya getirerek miniklere hızlı düşünmeyi ve düşüncelerini hareketlerine yansıtmayı öğretecek. Atölye kapsamında enstrüman, ses, hareket, dans oyunları oynayan ve ritim çalışması yapan çocuklar, bedenleri ve zihinleri arasında bir uyum yakalayacak. Müziğin eşlik ettiği keyifli oyunlarla eğlenen çocuklar, bu sırada dinleme becerilerini geliştirecek, enstrümanları tanıyacak ve bedenlerini müzikle uyumlu şekilde kullanarak dikkat-takip-koordinasyon yetilerini güçlendirecek.

2022 Yaz Tatilinde Çocuk Etkinlikleri

2022 Yaz Tatilinde Çocuklara Özel 10 Harika Atölye Programı

AKM Çocuk Sanat Merkezi Nerede?

AKM Çocuk Sanat Merkezi'nin Adresi: Gümüşsuyu Mahallesi Mete Caddesi No: 2 Beyoğlu/İstanbul

Otopark Adres: Gümüşsuyu Mahallesi Miralay Şefik Bey Sokak No:19 Beyoğlu/İstanbul

AKM Çocuk Sanat Merkezi İletişim:(0212) 251 56 00

Pazartesi günleri kapalı olan AKM Çocuk Sanat Merkezi, sabah 10.00 ila 18.00 arasında hizmet vermektedir.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR