KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

"İsimsiz Yıldız" Prömiyer İçin Gün Sayıyor 

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 05.10.2016 - Güncelleme : 09.07.2022

İsimsiz Yıldız Tiyatro oyunu

Tuba Ünsal'ın prodüksiyonluğunu üstlendiği ilk tiyatro oyunu olan "İsimsiz Yıldız"da; aşk ve cesaretsizliğin yıkıcı tezatlığında bir karar vermek zorunda kalan Mona’nın hikayesi anlatılıyor.

Romanyalı yazar Mihail Sebastian’ın ülkesinde en çok oynanan ve aynı zamanda sinemaya da uyarlanan oyunu “İsimsiz Yıldız”ın yönetmenliğini Kayhan Yıldızoğlu üstleniyor.

Tuba Ünsal, Yiğit Pakmen, Melda Narin Güler, Hafız Sengir, Sertaç Ataç ve Kayhan Yıldızoğlu’nun birlikte rol aldığı “İsimsiz Yıldız”; mücevherleri ile gökyüzü arasında bir seçim yapması gereken, aşk ve cesaretsizliğin yıkıcı tezatlığında bir karar vermek zorunda kalan Mona’nın hikayesini anlatıyor.

Ali Yalaz’ın Türkçeleştirdiği, yönetmen yardımcılığını Melda Narin Güler ve Yiğit Pakmen’in üstlendiği oyunun dekor tasarımı Tuba Erdem’e, ışık tasarımı Cem Yılmazer’e ait. Afişlerine, dünyaca ünlü grafik sanatçısı Emrah Yücel’in imza attığı oyunun afiş fotoğraflarını ve kısa tanıtım videosunu ise başarılı fotoğrafçı Mehmet Turgut çekti.

"İsimsiz Yıldız" Adlı Oyunun Konusu:

Hikaye; monoton bir hayatın sürdüğü bir kasabanın, arada bir geçen ekspres dışında pek de bir yaşanmışlık belirtisi göstermeyen, istasyon şefinin uyukladığı tren istasyonunda başlar.

Disiplini, yaşamının tek amacı olarak benimsemiş okul müdiresi Bayan Cucu, yalnızca yasaklar getirdiği öğrencilerinin değil, neredeyse kasabada yaşayan herkesin attığı her adıma büyük bir kuşkuyla bakmaktadır.

Bayan Cucu’nun tam aksine, özgürlüklerden ve hayal kurmaktan yana olan ve maaşıyla geçinmekte zorlanan öğretmen Bay Marin’in, bir astronomi kitabına 22.000 ley ödemesi herkesi şaşkına çevirmiştir. İstasyonda bu konu tartışılırken geçmekte olan gece ekspresinden inen, nereden geldiği ve nereye gideceği meçhul olan gizemli bir kadının gelişiyle olaylar gelişmeye başlar.

Tüm kasaba halkının merak konusu olan, üzerinde kim olduğuna dair en ufak bir belge olmayan kadını, Bay Marin evinde misafir eder. Sabahın olmasını beklerlerken Marin bir sırrını, gizemli kadın Mona ile paylaşır. Kimsenin bilmediği, daha önce keşfedilmemiş bir yıldız bulmuştur; artık yalnızca Marin ve Mona’nın bildiği isimsiz bir yıldız...

Mona’nın, izini sürüp onu bulan kumarbaz eski sevgili Grig’in gelmesiyle işler karışır. Mücevherleri ve gökyüzü arasında bir seçim yapmak zorunda kalan Mona, aşk ve cesaretsizliğin yıkıcı tezatlığında karar vermek zorundadır.

“İSİMSİZ YILDIZ” Adlı Oyunun Künyesi:

Yazan : Mihail Sebastian

Çeviren: Ali Yalaz

Yöneten: Kayhan Yıldızoğlu

Dekor Tasarımı: Tuba Erdem

Işık Tasarımı:Cem Yılmazer

Kostüm Danışmanı: Mathew Zorpas

Afiş Tasarımı: Emrah Yücel

Afiş Fotoğraf: Mehmet Turgut

Yönetmen Yardımcıları: Melda Narin Güler

Yiğit Pakmen

Proje Asistanı:Gamze Akyıl

Oyuncular:

Tuba Ünsal

Yiğit Pakmen

Melda Narin Güler

Hafız Sengir

Sertaç Ataç

Kayhan Yıldızoğlu

Yapım: Tuba Ünsal Prodüksiyon

Oyunun Ekim Programı Şöyle:

19 Ekim 2016, Çarşamba Saat: 20:30 Zorlu PSM Prömiyer

25 Ekim 2016, Salı, Sat: 20:30 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

27 Ekim 2016, Perşembe, Trump Gösteri Merkezi

Biletlerini Biletix'ten temin edebilirsiniz.

“İsimsiz Yıldız”ın Kostümlerini Ünlü Stil Danışmanı Matthew Zorpas Üstlendi

Ünlü stil danışmanı ve blogger Matthew Zorpas, Tuba Ünsal Prodüksiyon’un ilk tiyatro oyunu “İsimsiz Yıldız”ın kostüm danışmanlığını üstlendi! Burberry, Mont Blanc, Gucci gibi dünyanın önde gelen markalarıyla işbirliği yapan Zorpas, dönem kıyafetlerinden oluşan kostümler için Tuba Ünsal ile birlikte çalıştı.

Ünlü stil danışmanı ve blogger Matthew Zorpas

Uzun zamandır Londra’da yaşıyan Kıbrıs doğumlu Matthew Zorpas, 2012’de kurduğu moda blogu The Gentleman’da paylaştığı etkileyici tarzıyla öne çıkıyor. Başarılı blogger Zorpas, aynı zamanda ünlü moda okulu İstituto Marangoni Londra’da öğretim üyeliği yapıyor.

Matthew Zorpas; yakın arkadaşı Tuba Ünsal’ın, prömiyer için gün sayan yeni tiyatro oyunu “İsimsiz Yıldız”ın kostüm danışmanlığını üstlendi. Böyle güzel bir projede Ünsal ile işbirliği yapmaktan duyduğu heyecanı dile getiren ünlü stil danışmanı; “Gerçekten emek isteyen bir projeydi, ama sevgili arkadaşım Tuba ile beraber çalışmak büyük keyifti. Umarım bu güzel oyunda, kostümler onun eşsiz bakış açısını en iyi şekilde yansıtabilmiştir” şeklinde konuştu.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR