KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Babylon'da Caz Festivali Konserleri Başlıyor!

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 12.10.2016

26 Akbank Caz Festivali Konserleri

Babylon bu hafta 26. Akbank Caz Festivali konserlerine en sahipliği yapıyor.

Caz Severler Bu Konserleri Kaçırmayın!

Fransız müzisyenler Marc Collin ve Olivier Libaux’ın projesi Nouvelle Vague, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 15 Ekim Cumartesi akşamı Babylon’da sahne alıyor.

Camielle, Phoebe Killder, Nadeah, Melanie Pain, Liset Alea gibi vokalistleri bünyesinde barındıran topluluğun repertuvarlarını Joy Division’dan The Clash’e, Depeche Mode’dan Blondie’ye kadar birçok kült grubun cover’ları oluşturuyor. Nouvelle Vague’ın ardından Babylon’da müzik, Midnight Session’da eski swing şarkıları yeniden yorumladığı toplama albüm serisiyle tanınan DJ Chris Tofu ile devam ediyor.

Swing ritimlerini alaturka şarkılarla buluşturan Manouche Ala Turca, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 16 Ekim Pazar akşamı Babylon’da ücretsiz performans sergiliyor. Gitarist ve besteci Bilal Karaman, son projesi Manouche Ala Turca ile Manouche (Gypsy Jazz) tınılarını yerli melodilerle buluşturuyor.

Caz Severleri Bir Araya Getirecek Konserler!

Anadolu ezgileri ve New York'un çok kültürlü sesleri Babylon’da Mehmet Uluğ için birbirine karışıyor. Erivanlı dünyaca ünlü duduk ustası Suren Asatryan ve caz piyanisti Ali Perret tarafından hayata geçirilen DU.DU, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 18 Ekim Salı akşamı saat 21.30’da müzikseverlerle buluşuyor.

Nijerya asıllı davulcu, besteci ve söz yazarı Tony Allen-Tribute to Art Blakey, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 19 Ekim Çarşamba akşamı Babylon’a konuk oluyor. Bugüne kadar 70’in üzerinde albüm kaydında yer alan ve Brian Eno’nun hakkında “Belki de yaşayan en iyi davulcu” dediği Tony Allen festivalde, kendisine ilham olan efsane davulcu “Art Blakey”i anacak.

Davul ve vibrafon sanatçısı Jason Marsalis Vibes Quartet, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 20 Ekim Perşembe akşamı dinleyicileri Babylon'a bekliyor. Aralarında kendi albümlerinin de olduğu 60’ı aşkın caz kaydında yer alan sanatçının caz radyolarında 1 numaraya yükselen 2013’te yayınladığı son albümü “In a World of Mallets”, Offbeat Caz Dergisi’nin “En İyi Çağdaş Caz Albümü” kategorisinde ödül kazandı.

Saul Williams, 26. Akbank Caz Festivali kapsamında 21 Ekim Cuma akşamı Babylon’da sahne alıyor. Şiirden, sinemaya uzanan farklı sanat dallarındaki çalışmalarıyla Saul Williams, bugüne kadar yedi albüm yayınladı. Saul Williams’ın ardından kaset koleksiyoneri Brian Shimkovitz’in Afrika’nın her köşesinden az bilinen kayıtları topladığı internet projesi Awesome Tapes From Africa, Midnight Session’da 70’lerden günümüze, yerel müziklerden, Afrika diskosuna, avangard performanslardan caza kadar birbirinden ilginç ve etkileyici kayıtlarla dinleyicilerle buluşuyor.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR