KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Haftanın Oyunu: 'Cadı Kazanı'

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 26.01.2015

Haftanın Oyunu: “Cadı Kazanı”

Haftanin Oyunu Cadi Kazani

İstanbullu tiyatroseverlerin en son 45 sene önce Cüneyt Gökçer rejiisiyle izlediği Cadı Kazanı, şimdi Tiyatro Tatavla’nın kendi sahnesi Tatavla Sahne’nin ilk yeni oyunu olarak seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Yüzyılın en önemli Amerikalı dram yazarlarından biri olarak kabul edilen Miller'in toplumsal eleştirileri Amerikan Karşıtı Faaliyetleri İzleme Komitesi’nin dikkatini çekti. Miller, Cadı Kazanı’nda, bu komitenin başkanı Joseph R. McCarthy'yi eleştirdi. 1950 McCarthy dönemini, Salem’de 1692 yılında cadı olmakla ve şeytanla işbirliği yapmakla suçlanan insanların idam edilmeleriyle anlatan Miller, aynı komite tarafından pek çok sanatçıyla birlikte hapis cezasına mahkum edildi.

Yönetmenliğini Eraslan Sağlam’ın yaptığı oyunda usta oyuncularla genç oyuncular aynı sahnede buluşuyor. 15 kişilik kadrosuyla gerçek bir tiyatro şöleni sunan oyunda, Aysan Sümercan ve Ersan Uysal gibi deneyimli isimlere Erhan Tuna, İrem Erkaya, Ömer Akgüllü, Kaan Songün, Tuba Zehra Sağlam, Yasemin Yeşilgöz, Hürol Balakoğlu, Şebnem Usanmaz, Erhan Özkoç, Gülnara Golovina, Hande Elaman, Yeşim Gül ve Elif Öztürk eşlik ediyor.

“Yanıyor, alev alev yanıyor dünya! Şeytanın ayak seslerini duyuyorum, geliyor. İşte... Elli çeşit suratıyla görüyorum onu! Benim suratım onun suratı! Seninki Danforth, seninki de onun suratı! İnsanları cehaletten kurtaracak olanların gevşemesi yüzünden, benim gibilerin gevşemesi yüzünden, sizin gibilerin, yalana bile bile gerçek diyen sizin gibi kara vicdanlı insanlar yüzünden, Allah lanet ediyor soyumuza! Yanacağız, hep birlikte yanacağız Allahın ateşinde!” Arthur Miller / Cadı Kazanı

Oyunun Programı Şöyle:

31 Ocak 2015, Tatavla Sahnesi-Cihangir

10 Şubat 2015, Tatavla Sahnesi-Cihangir

14 Şubat 2015, Tatavla Sahnesi-Cihangir

22 Şubat 2015, Tatavla Sahnesi-Cihangir

Tatavla Sahnesi Nerede?

Firuzağa Mah. Taktaki Yokuşu, No: 2B Cihangir Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 233 52 30 - 0538 371 87 92

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR