KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Mozart'ın Başyapıtlarından "Cosi Fan Tutte" 1 Aralık'ta Yayınlanacak

Hepimiz Aileyiz Kurumsal Icon hepimizaileyiz.com.tr
Yayın : 24.11.2016

Mozartın Başyapıtlarından Cosi Fan Tutte 1 Aralıkta Yayınlanacak

1 Aralık’ta Zorlu PSM’de!

Zorlu PSM, dünyaca ünlü opera ve balelerin yer aldığı Royal Opera House’un yeni sezon prodüksiyonlarını, özel gösterimlerle seyirciyle buluşturmayı sürdürüyor.. 1 Aralık’ta, Mozart'ın başyapıtlarından biri olarak kabul edilen eğlenceli opera Cosi Fan Tutte (Bütün Kadınlar Böyledir) Studio ekranında operaseverlerle buluşacak.

Mozart'ın ölümünden sadece bir yıl önce, 1790'da, ilk kez Viyana'da sahnelenen ve yüzyıllardırtartışılan operası Cosi Fan Tutte, Royal Opera House’daki gösteriminden çok kısa bir süre sonra Türkçe altyazıyla Zorlu PSM Studio’da yayınlanacak.

Mozartın Başyapıtlarından Cosi Fan Tutte 1 Aralıkta Yayınlanacak

Komedi ve ciddiyeti buluşturan çok katmanlı ve alaycı bir metin...

Sadakat kavramını sorgulayan, kadın-erkek ilişkisine ışık tutan, konusunu alaycı diliyle izleyiciye sunması nedeniyle de günümüzde hala geçerliliğini koruyan Cosi Fan Tutte, farklı içeriği ve kurgusuyla dikkat çekiyor. Mozart'ın ünlü metin yazarı Lorenzo da Ponte ile yaptığı işbirliğinin ürünü üç operadan sonuncusu olan Cosi Fan Tutte; çok katmanlıalaycı metni, komedi ve ciddiyet arasında doğru bir denge kuran kurgusuyla iki genç çift arasında yaşanan duygu yüklü sahneleri aktarıyor.

Öncesinde Yekta Kara ile buluşma

Uzun yıllar sahneye koyduğu opera ve başarılı prodüksiyonlarla yankı uyandıran ünlü yönetmen Prof. Yekta Kara'nın gösterim öncesi yapacağı sunum ile daha da renklenecek olan Cosi Fan Tutte gösterimi Zorlu PSM Studio’da izleyicilerle buluşuyor.

Mozartın Başyapıtlarından Cosi Fan Tutte 1 Aralıkta Yayınlanacak

Genç ve dinamik bir kadro

Orkestra şefliğini Rus asıllı Semyon Bychkov'un üstlendiği operayı, Alman yönetmen Jan Philipp Gloger sahneye koyuyor. Özellikle, Bayreuth Festivali'ndeki çalışması ile adından çok sık söz ettiren rejisör, genç ve dinamik oyuncu kadrosuyla bu projede yerini alıyor.

Etkinlik Programı Şöyle:

Tarih: 1 Aralık, Perşembe

Yer: Zorlu PSM, Studio

Saat: 19.30

Bilet fiyatı: Tam: 30 TL, Öğrenci: 15 TL

Etkinlik biletlerine, internetten ve Zorlu PSM gişelerinden ulaşılabiliyor.

Konular :
BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR